Джон Болтън, съветник по въпросите на националната сигурност на Тръмп

...
Джон Болтън, съветник по въпросите на националната сигурност на Тръмп
Коментари Харесай

Съветник на Тръмп вижда санкции за европейски фирми, търгуващи с Иран

Джон Болтън, консултант по въпросите на националната сигурност на Тръмп разяснява, че " е допустимо " Съединени американски щати да глобяват европейските страни , които се стремят да вършат бизнес с Иран , откакто Вашингтон се отдръпна от нуклеарната договорка, оповестява " Индипендънт ".

Болтън, един от настояващите за навлизане в Ирак по времето на Джордж Буш през 2003 година счита, че европейските страни, които сега са недоволни от едностранното отдръпване в договорката, могат в последна сметка да трансформират мнението си. " Мисля, че европейците ще видят, че е в техен интерес да бъдат дружно с нас ", разяснява Болтън пред СиЕнЕн.

.@jaketapper: "Is the US going to impose sanctions on European companies that continue to do business with Iran? "

National security adviser John Bolton: “The answer is, it’s possible, it depends on the conduct of other governments ” #CNNSOTU https://t.co/uZCE7V0Z7Y
— CNN Politics (@CNNPolitics) 13 май 2018 година

Болтън добавя, че страни като Англия, Франция и Германия: " Те могат да се опитат (да останат в сделката) , частично тъй като мислят , че макар цялостната поредност на президента Тръмп в опозицията за договорката... доста хора, в това число явно и някогашният държавен секретар Джон Кери, мислеше, че в никакъв случай няма да се измъкнем от нея. "

След като Съединени американски щати нямат желание да се придържат към договорката, други страни ще последват образеца, счита той.

И макар че доста европейски страни може и да се стремят да продължат да се занимават с Иран , те могат да се окажат обект на наказания от страна на Съединени американски щати . Няколко компании, които имат покупко-продажби с Иран, в това число " Еърбъс " и " Боинг ", може да не са в положение да изпълнят подписаните от тях покупко-продажби.

" Отговорът е, че е допустимо, това зависи от държанието на други държавни управления ", добавя съветникът по въпросите на националната сигурност на Тръмп.

 Ирански хардлайнери недоволстват от държавното управление си за нуклеарната договорка
Ирански хардлайнери недоволстват от държавното управление си за нуклеарната договорка

Външният министър Зариф дойде в Пекин, първата спирка от обиколката му на останалите членове на нуклеарната договорка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР