Джок Полфрийман е незаконосъобразно задържан в лагера за временно настаняване

...
Джок Полфрийман е незаконосъобразно задържан в лагера за временно настаняване
Коментари Харесай

Задържането на Полфрийман в Бусманци е незаконно, твърди адвокатът му

Джок Полфрийман е незаконосъобразно арестуван в лагера за краткотрайно настаняване на чужденци Бусманци. Спрямо него има заповед за експулсация, която би трябвало да бъде изпълнена. " Въпреки че чакаме решение, той би трябвало да бъде изведен отвън страната ". Това съобщи юристът на австралиеца Калин Ангелов в ефира на БиТиВи.

Ангелов уточни, че Полфрийман е в лагера поради възбрана от 2011 година, която е обвързвана с осъществяване на наказването му. По думите му за чужденците се постанова мярка за административна насила, която не разрешава овакантяване на страната.

" Тази възбрана работи до осъществяването на наказването задържане под стража, т.е. тя е изтекла на 19 септември 2019 година, когато излезе определението на съда ", акцентира бранителят.

Защитникът акцентира, че членовете на правосъдния състав не са подвластни, нито пък решението им е повлияно от мнението на Българския хелзинкски комитет. " Ако я нямаше характерността, дадена от Красимир Кънев, нямаше да има фундаментална разлика в събитията ", добави бранителят.

Ангелов си изяснява дейностите прокуратурата с готовност първо да се насади медийна нервност и след това да се " качи на нея ". Освен това юристът изясни, че позицията на управлението на пандиза е деликатно разисквана в определението на съда.

Той уточни, че Джок Полфрийман има документи, които са в австралийските управляващи. Представени са и копия на Дирекция " Миграция ". Полфрийман има желание да изплаща обезщетение на фамилията на Андрей Монов, когато стартира да работи, добави още юристът.

" Преди 2 години, когато започнахме да си приказваме с началника на пандиза, Полфрийман имаше едно предпочитание – да си извърши проекта, който пандизът му беше записал. В проекта за осъществяване на присъдата беше маркирано, че в случай че той не е наказван, ще получи отпуск ", изясни юристът. Ръководството на пандиза обаче не е изпълнило своята част от уговорката, добави Ангелов.

В момента Полфрийман чака решението на Върховния касационен съд, който през вчерашния ден заседаваше по настояването на основния прокурор Сотир Цацаров производството по условно предварително освобождение да бъде обновена, а австралиецът да се върне още веднъж в пандиза.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Казусът "Полфрийман " (50)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР