Джо Байдън заяви, че се надява прекратяването на огъня в

...
Джо Байдън заяви, че се надява прекратяването на огъня в
Коментари Харесай

Байдън: Надяваме се на прекратяване на огъня в Газа на 4 март

Джо Байдън съобщи, че се надява прекратяването на огъня в Газа да стартира при започване на идната седмица, съобщи Агенция Франс Прес.


" Моят консултант по националната сигурност ми сподели, че сме близо, само че към момента не сме завършили. Надеждата ми е, че до 4 март ще забележим преустановяване на огъня ", сподели американският президент по време на визитата си в Ню Йорк.

На фона на разрастващата се филантропична рецесия в палестинската територия представители на Египет, Катар, Съединените щати, Франция и други страни работят като медиатори сред Израел и Хамас, стремейки се към прекъсване на сраженията и освобождение на израелските заложници, държани в Газа.

„ През уикенда в Париж се срещнаха представители на няколко страни, измежду които не беше ръководещата в Газа Хамас, и стигнаха до съгласие за това по какъв начин биха изглеждали главните очертания на заложническата договорка за краткотрайно преустановяване на огъня ", съобщи съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

След срещата в Париж египетски, катарски и американски специалисти се срещнаха през последните дни в Доха за диалози, на които участваха и представители на Израел и Хамас, с вярата да реализират помирение преди свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Източник от Хамас съобщи пред Агенция Франс Прес, че са били препоръчани " някои нови ремонти " по противоречивите въпроси, само че " Израел не е показал никаква основна позиция по изискванията за преустановяване на огъня и евакуиране от линията Газа "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР