Джо Байдън потвърди твърдата позиция на САЩ към Китай относно

...
Джо Байдън потвърди твърдата позиция на САЩ към Китай относно
Коментари Харесай

Байдън притисна Дзинпин за експанзията на Китай и човешките права на първия им разговор

Джо Байдън удостовери твърдата позиция на Съединени американски щати към Китай по отношение на нарушаването на човешките права и районната агресия по време на първия телефонен диалог със Си Дзинпин, откогато пое властта, написа " Гардиън ".

Си от своя страна отбрани политиките на Китай като въпроси , свързани със суверенитета на азиатския колос, само че предизвести американския водач една борба сред двете страни ще докара до " злополука ". Китайският водач прикани двете страни да възобновят използването на средства за отбягване на вземането на неправилни решения.
 Байдън вкара санции против причинителите на преврата в Мианмар
Байдън вкара санции против причинителите на преврата в Мианмар

Запорирани са активи...

Часове преди диалога бе обявено, че Байдън основава специфичен екип към Пентагона за Китай и върховен представител на Държавния департамент се срещна персонално с представител на Тайван в Съединени американски щати.

Подкрепата на Съединени американски щати за Тайван е един от най-деликатните въпроси в китайско-американските връзки. Казусът бе издигнат от Байдън по време на диалога.
 Администрацията на Байдън желае екстрадиция на Асандж
Администрацията на Байдън желае екстрадиция на Асандж

Съединени американски щати ще оспорва решението на английския съд

" Днес разговарях с президента Си, с цел да насочва положителни пожелания към китайския народ за Лунната нова година . Също показах паниката си за икономическите практики на Пекин, нарушаването на човешките права и оказвания напън върху Тайван. Казах му, че ще работя с Китай, когато е в изгода за американския народ ", разгласи Байдън.

В известие Белият дом разгласи, че Байдън също е повдигнал въпроса за дейностите на Китай в Хонконг и нарушаването на правата на индивида в Синдзян, както и за " все по-агресивните дейности в района ". Те също са разискали международното публично опазване на здравето, климатичните промени и попречване разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване, акцентират от Белия дом.
 Байдън планува рискова конкуренция с Китай, само че не и спор
Байдън планува рискова конкуренция с Китай, само че не и спор

Той е доста корав

" Синхуа " осведоми, че двамата водачи са се поздравили по случай Китайската нова година и са провели изчерпателен диалог за двустранните връзки и по огромни интернационалните и районни проблеми. Си също е предизвестил Байдън да работи внимателно що се отнася до Хонконг и Синдзян, които съгласно него са " вътрешни въпроси ", засягащи териториалната целокупност на Китай. Си е повторил, че съдействието е " е динственият верен избор " и двете страни би трябвало да уредят разногласията по градивен метод.

Сътрудничеството може да помогне на двете страни и на света да реализират огромни неща, до момента в който борба несъмнено ще докара до злополука , предизвестил китайският водач, съгласно обособена информация, оповестена от South China Morning Post.

Новият специфичен екип на Пентагона за Китай е от 15 души, воден от военния министър Лойд Остин. Групата ще направи обзор на американската национална сигурност и военната тактика във връзка с Китай.
 Байдън отвърна на Иран: Съединени американски щати няма първи да анулират глобите
Байдън отвърна на Иран: Съединени американски щати няма първи да анулират глобите

Докато Техеран не спре програмата за обогатяване на уран

Администрацията на Байдън даде обещание да продължи солидно да поддържа Тайван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР