Джо Байдън подкрепи ареста на Путин, но призна, че това

...
Джо Байдън подкрепи ареста на Путин, но призна, че това
Коментари Харесай

Възможно ли е да се арестува Владимир Путин за военни престъпления? (Лидерът на Русия пред жесток избор)

Джо Байдън поддържа ареста на Путин, само че призна, че това е безусловно невъзможна задача. Президентът на Русия бе упрекнат в закононарушения против човечеството и закононарушения против Украйна и в случай че напусне страната си, с цел да посети друга страна, доста е допустимо да му бъде връчена заповед за арест. Иронията на този акт е, че нито една страна не желае да се конфронтира с Русия, само че в това време може да бъде принудена да задържи водача й. Дори и Съединени американски щати, които не признават пълномощията на съда в Хага.

Президентът на Русия не наподобява изключително обезпокоен от офанзивата против себе си, още повече, че от Кремъл обявиха, че считат за " оскъдни актовете на интернационалния углавен съд, защото нямат съглашение с него. Русия не екстрадира жителите си и не ги предава на задгранични органи за правораздаване ", сподели още Дмитрий Песков. И дефинира като неуместно решението на трибунала.

Въпросът, който всички обаче си задават, е може ли да бъде задържан Путин изобщо?

За да подпише спокойно съглашение за завършек на войната в Украйна, Путин евентуално ще би трябвало да напусне Русия. Дали с този акт той ще бъде арестуван, или ще може да се движи свободно? И по какъв начин ще бъде комплициран завършек на военните дейности, когато водачът на една от страните няма опция да подпише спокойно съглашение? Въпроси, които доста от политиците задават.

Другият въпрос е, дали Русия ще бъде принудена да съобщи някогашния си водач, в случай че Путин се отдръпна и бъде сменен от собствен правоприемник. Историята демонстрира, че това е допустимо, защото Слободан Милошевич беше арестуван и наказан по същия метод. Такава орис очакваше и либийският деспот Муамар Кадафи, само че той бе погубен от гневните тълпи в Триполи, преди да има опция даже да стигне до съд... От една страна Русия може да бъде подложена на интернационален напън и опасност за икономическа обсада, а от друга — да се опълчи или Путин да остане президент доживот. Трудна задача даже и за държавната машина в Кремъл, макар печалната си популярност да отстранява всички съперници от пътя си... 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР