Джо Байдън, който е най-възрастният президент на САЩ ще продължи

...
Джо Байдън, който е най-възрастният президент на САЩ ще продължи
Коментари Харесай

Байдън продължава да работи неуморно, докато бори COVID-19

Джо Байдън, който е най-възрастният президент на Съединени американски щати ще продължи да работи, въпреки и в изолираност, откакто се оказа инфектиран с COVID-19, съобщи Ройтерс, като се базира на известие от Белия дом.

79-годишният главнокомандващ има леки признаци, които включват хрема, отмалялост и спорадична суха кашлица. Те са се появили в сряда, съобщи лекарят на Белия дом Кевин О’Конър и добави, че сега президентът приема антивирусния медикамент “Паксловид”.

Байдън има сложени две дози от имунизацията и две бустерни дози. В петък той съобщи във видео, оповестено в акаунта му в Туитър, че се оправя добре със болестта. В клипа, чиято дълготрайност е 21 секунди, той акцентира още, че прави доста работа, и че ще продължи да извършва отговорностите си.

На фотография, качена в обществената медия, се вижда по какъв начин Байдън се усмихва, до момента в който седи на бюро с документи, облечен със сако.

Координаторът за реагиране на ковид в Белия дом, доктор Ашиш Джа призна, че равнището на О2 в кръвта на Байдън е в нормата, че той ще се изолира за 5 дни, и че още веднъж ще посещава обществени места, откакто получи отрицателен резултат от теста за вируса.

Байдън се разболя в миг, в който държавното управление му се бори с увеличаващата се инфлация, усложненията в световните вериги за доставки, всеобщите стрелби и войната в Украйна.

Здравословното му положение наложи анулацията на негово пътешестване до Пенсилвания, където той възнамеряваше да показа проекта си да изиска от Конгреса 37 милиарда $ за стратегии за предварителна защита на престъпността.

Белият дом даде извънредно подробен доклад на утринните действия на президента, които включат серия от телефонни диалози с политически съдружници и добави, че лицата, които са били в непосредствен контакт с него, са били осведомени за болестта му.

Вицепрезидентката Камала Харис се е срещнала с Джо във вторник, съобщи представител на Белия дом. Ръководителят на екипа на американския президент Рон Клайн сподели пред американската телевизия Ем Ес Ен Би Си, че е е бил в контакт с Байдън, само че до момента никое от контактните на президента лица не е получило позитивен резултат от теста за ковид.

Китайският президент Си Цзинпин пожела на американския си сътрудник бързо излекуване, заяви китайската държавна телевизия Си Си Ти Ви.

An update from me:

— President Biden (@POTUS)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР