Джо Байдън е упрекван в липса на решителност в украинската

...
Джо Байдън е упрекван в липса на решителност в украинската
Коментари Харесай

Украйна ще бъде вкарана в рамки. Защо САЩ не искат победата на Киев

Джо Байдън е упрекван в липса на увереност в украинската посока. Според мнозина той не се интересува от успеха на режима в Киев, макар че твърди друго. За това какво в действителност желае американският президент - в материала.

Умението на Путин и страхът на НАТО

Джон Болтън разгласява публикация в “Уолстрийт Джърнъл ” " Защо Западът не разрешава на Украйна да победи Русия ". Бивш консултант на някогашния президент Доналд Тръмп счита, че съдружниците на Киев се бият " с една ръка зад тила ".

Болтън се базира на неотдавна оповестените разследващи данни, че " проукраинска група " стои зад офанзивата на " Северен поток " предходната есен. Тази информация провокира непредвидена политическа реакция в Европа. „ Имаше спекулации, че присъединяване на Украйна, директно или непряко, би подкопало поддръжката на Киев “, написа той.

„ Но даже в случай че Украйна е провела нападението, за какво сполучливото спиране на „ Северен поток “ да заплашва задграничната помощ? “, възмущава се Болтън. Според него това разкрива един по-голям проблем - страхът от Северноатлантическия алианс. „ Владимир Путин майсторски удържа НАТО от решителни дейности за бързо и победоносно преустановяване на спора “, отбелязва той.

" Байдън желае Русия да бъде победена, само че наподобява се опасява, че Киев в действителност ще завоюва. Ако има вяра в формалната позиция на Америка - възобновяване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, той би трябвало да удостовери това и да създаде съответния проект. Ако не, дано си го каже ", заключва Болтън.

Републиканците се консолидират

Не за първи път някогашният консултант подлага на критика настоящия президент. „ Липсата на увереност на Байдън не предвещава нищо положително за Украйна “, посочи Болтън в публикация от август предходната година.

През януари Конгресът упрекна Байдън в същото. Председателите на комисиите по въоръжените сили и външните работи на Камарата на представителите Майк Роджърс и Майкъл Маккол приканиха администрацията и съдружниците на Съединени американски щати „ неотложно да изпратят на Украйна оръжия, нужни за победа над Русия “.

Междувременно решенията на Белия дом и европейските сътрудници припомнят за тяхната „ слаба политика “ през 2021 година, подчертаха конгресмени.

Роджърс и Маккол са републиканци, както и Болтън. При демократите също не всички са удовлетворени от Байдън, само че застават зад президента си. Все още нямат аварийни претенденти за изборите през 2024 година

" Дори по-лошо от нищо "

С гневни рецензии се изрече и авторитетният водещ на “Фокс Нюз ” Шон Ханити. Той се възмути от случая с падналия в Черно море американски дрон.

Белият дом реагира много сдържано, като единствено даде обещание да постави всички старания да върне дрона.

Според Ханити " светът е изцяло извърнат с главата надолу от жалкото опрощение на президент, който не знае кой ден от седмицата е. " „ Враговете на Америка “ не се опасяват и не почитат Байдън, „ нито Китай, нито Иран и сигурно не Русия “. " Те смъкнаха американски дрон “Рийпър ” над интернационалните води, което по предписание се преглежда като боен акт. Какво направи Байдън? Почти нищо, даже по-лошо от нищо. Казаха, че това евентуално е резултат от некомпетентността на съветските водачи. Не го имам вяра. Администрацията на Байдън лъже американския народ “, сподели журналистът.

Какво чака Украйна?

Експертите считат, че идващите офанзиви против Байдън са свързани на първо място с напрегнатата вътрешнополитическа обстановка.

" Трябва да изхождаме от обстоятелството, че предизборната акция в Съединени американски щати към този момент се разпростира. И същата публикация на Болтън е на първо място офанзива против политически съперници ”, споделя специалистът от РИСИ Сергей Ермаков.

За идните избори, продължава той, украинският фактор е много значим. Очевидно всяка страна ще разиграва тази карта по друг метод. Някои ще обвинят Киев в незадоволителна поддръжка, други в несъразмерна поддръжка. Това обаче няма да направи доста за самата Украйна.

„ Съединени американски щати изхождат само от личните си национални ползи. Да, Вашингтон приказва за нуждата от победа на Киев. Но това е агитация. Всъщност Украйна за американците е единствено инструмент за нанасяне на стратегическо проваляне на Русия. Украйна ще бъде вкарана в строго избрани рамки “, уверен е Ермаков. Съединени американски щати към момента не желаят директен боен конфликт с Русия. Оттук и сдържаността при случая с дрона.

Владимир Василиев, основен теоретичен помощник в Института за проучване на Съединени американски щати и Канада на РАН, на собствен ред отбелязва, че рецензиите на Байдън отразяват настояването на американците за ясно формулиране на дилемите.

" Вашингтон дава на Киев големи средства, само че няма възвръщаемост. Няма победи, няма какво да се рапортува на обществеността и по тази причина подозренията нарастват ”, акцентира специалистът.

На този декор пораждат хрумвания за преразглеждане на тактиката. Може би с изместване на фокуса върху сдържането на Китай.

" Трудно е да се каже до какво ще докара медийната акция против Байдън. Разговорите за настъплението на ВСУ не престават - администрацията на Съединени американски щати чака промени във военната обстановка. За да ги " настрои " по-късно към реализирани цели “, приключва Василиев.

Ако няма повратна точка на фронта, Белият дом ще бъде изправен пред нови проблеми. Републиканците може да изискат по-ефективни разноски. Не можем да изключим по-твърд метод към поддръжката на Киев.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР