Джо Байдън е изправен пред решение, с което не се

...
Джо Байдън е изправен пред решение, с което не се
Коментари Харесай

Байдън пред труден избор: Да подкрепи ли национална карантина заради вируса

Джо Байдън е изправен пред решение, с което не се е сблъсквал никой различен новоизбран президент: дали да поддържа краткосрочна национална карантина, с която най-накрая да бъде овладяна вилнеещата пандемия.

Това е въпрос, който новоизбраният президент към този момент би предпочел да избегне. В седмицата, откакто победи президента Доналд Тръмп, Байдън посвети множеството си обществени изказвания на това да предизвиква американците да носят маски и да преглеждат ковид като опасност, която няма отношение към политическата идеология.

Дебатите обаче са по-оживени измежду членовете на консултативния съвет за ковид, разгласен от Байдън тази седмица. Един от членовете - доктор Майкъл Остерхолм, предложи карантина сред четири и шест седмици с финансова помощ за американците, чието прехранване бъде наранено. По-късно той отдръпна своето изявление и беше опроверган от други двама членове на съвета, които споделиха, че не би трябвало да се разисква широкообхватна карантина.

Това е знак за компликациите, с които ще се сблъска Байдън, когато встъпи в служба през януари. Той водеше акция като политик, който има по-отговорно отношение към публичното здраве в Америка, в сравнение с президента Доналд Тръмп, и приказва ребром за провокациите, които чакат страната, предупреждавайки за " мрачна зима " при внезапното нарастване на случаите.

Но да се приказва за карантини е изключително внимателен въпрос. Първо, съвсем е невероятно един президент да ги наложи самичък, защото е нужна двупартийна поддръжка от щатските и локалните управляващи. В по-широк проект обаче това е гореща политическа тематика, която може да подкопае напъните на Байдън да сплоти надълбоко разграничената страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР