Джин­джи­фи­лът нас­тиг­на по це­на аг­неш­ко­то, на­ба­вя­не­то на мас­ки вър­на съ­сед­ска­та

...
Джин­джи­фи­лът нас­тиг­на по це­на аг­неш­ко­то, на­ба­вя­не­то на мас­ки вър­на съ­сед­ска­та
Коментари Харесай

Още ед­на пол­за от ко­ро­на­ви­ру­са

Джин­джи­фи­лът нас­тиг­на по це­на аг­неш­ко­то, на­ба­вя­не­то на мас­ки вър­на съ­сед­ска­та со­ли­дар­ност
Из­чез­ват най­ло­но­ви­те тор­бич­ки! " За то­ва алар­ми­ра чи­та­тел на " Стан­дарт ", из­пад­нал в кон­фуз­на си­ту­а­ция при па­за­ру­ва­не в Ка­уф­ланд. " Стиг­нах до ка­са­та с пъл­на ко­лич­ка и бях из­не­на­дан, ко­га­то се ока­за, че там лип­сват оби­чай­ни­те чан­ти за па­за­ру­ва­не - и хар­ти­е­ни, и плат­не­ни, и най­ло­но­ви ", раз­ка­за той. Об­яс­не­ни­е­то би­ло, че ве­ри­га­та се снаб­дя­ва­ла с тор­бич­ки от ком­па­ни­я­та май­ка в Гер­ма­ния. Но не мог­ла да по­лу­чи дос­тав­ка­та за­ра­ди  труд­но­то и бав­но прид­виж­ва­не на сто­ки­те, пре­диз­ви­ка­но от из­вън­ред­но­то по­ло­же­ние в ев­ро­пей­ски­те стра­ни. На след­ва­щия ден има­ло, само че... са­мо хла­дил­ни чан­ти.

Та­ка, до­ка­то се­дим на ди­ва­на вкъ­щи и се опит­ва­ме да мис­лим по­зи­тив­но, бро­ей­ки пол­зи­те от пан­де­ми­я­та, мо­же да при­ба­вим и та­зи - из­чез­ва­не­то или по­не на­ма­ля­ва­не­то на най­ло­но­ви­те тор­бич­ки. За бро­е­ни дни ви­ру­сът до­не­се пол­зи за окол­на­та сре­да, как­ви­то и Гре­та Тун­берг не ус­пя - в ка­на­ли­те на Ве­не­ция зап­лу­ва­ха дел­фи­ни, ки­тай­ци­те най-пос­ле се уве­ри­ха, че не­бе­то е си­ньо, а го­ле­ми гра­до­ве ка­то Брюк­сел, Па­риж, Мад­рид, Ми­ла­но и Фран­кфурт ре­гис­три­ра­ха на­ма­ля­ва­не на азот­ния ди­ок­сид във въз­ду­ха. Со­фи­ян­ци, плов­див­ча­ни и дру­ги град­ски жи­те­ли у нас съ­що ди­шат по-ле­ко - ма­кар че из­пол­зва­щи­те град­ския тран­спорт на­ма­ля­ха, а пла­те­но­то пар­ки­ра­не в си­ня и зе­ле­на зо­на е от­ме­не­но, на­дом­на­та ра­бо­та и стро­ги­те мер­ки сре­щу " не­нуж­ни­те " раз­ход­ки си каз­ват ду­ма­та - тра­фи­кът сил­но на­ма­ля. Мо­же би пан­де­ми­я­та и де­фи­ци­ти­те, ко­и­то тя по­раж­да, ще ни на­у­чат да си но­сим ви­на­ги плат­не­ни тор­би за па­за­ру­ва­не, как­то от­дав­на съ­вет­ват еко­ло­зи­те. А пък за биз­не­са, ос­та­нал без ра­бо­та, да се от­крие но­ва па­зар­на ни­ша - про­из­вод­ство­то на оне­зи пле­те­ни мре­жес­ти тор­бич­ки, ко­и­то ви­на­ги мо­жеш да дър­жиш в джо­ба.

Мас­ки­те ка­то ба­на­ни­те при со­ца

Още един плюс е, че снаб­дя­ва­не­то с мас­ки вър­на съ­сед­ска­та со­ли­дар­ност, осо­бе­но след ка­то из­ле­зе за­по­вед­та на здрав­ния ми­нис­тър Ки­рил Ана­ни­ев те да се но­сят за­дъл­жи­тел­но и на от­кри­ти, и на зак­ри­ти об­щес­тве­ни мес­та. " Ако ня­кой на­ме­ри - за­я­вя­вам по­не ед­на брой­ка. За це­на не пи­там, за­що­то да имаш мас­ка е ка­то да ядеш че­ре­ши през май - зна­чи си ми­ли­о­нер ", ко­мен­ти­ра­ха в со­ци­ал­ни­те мре­жи. От­мя­на­та на за­по­вед­та на здрав­ния ми­нис­тър след ня­кол­ко ча­са оба­че не на­ма­ли же­ла­ни­е­то на бъл­га­ри­те да се за­па­сят с пред­паз­но­то сред­ство. За­що­то си зна­ят - всич­ко у нас е пред­пос­лед­но. По­я­ва­та на мас­ки в ня­коя ап­те­ка пре­диз­вик­ва съ­що­то въл­не­ние, как­то бе­ше при до­кар­ва­не­то на ба­на­ни и пор­то­ка­ли в по­каз­ни­те ма­га­зи­ни по вре­ме­то на со­ца. Мъл­ва­та се раз­прос­тра­ня­ва от ус­та на ус­та, а де­фи­цит­на­та сто­ка свър­шва за бро­е­но вре­ме, за­що­то все­ки ку­пу­ва и за род­ни­ни, и за съ­се­ди, и за при­я­те­ли. По-спе­ци­ал­ни­те, ко­и­то са с пред­па­зен фил­тър, обик­но­ве­но са по 10 ле­ва. Хо­ра­та оба­че са от­кри­ли ца­ка­та и на на­по­ло­ви­на по-ев­ти­ни­те, ка­то меж­ду два­та пласта пос­та­вят ня­кол­ко плас­та то­а­лет­на хар­тия. Ето ед­на от пол­зи­те от пре­за­па­ся­ва­не­то!

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР