Джим Гордън, рокендрол барабанистът, който свири в класически записи на

...
Джим Гордън, рокендрол барабанистът, който свири в класически записи на
Коментари Харесай

Напусна ни барабанистът Джим Гордън

Джим Гордън, рокендрол барабанистът, който свири в типичен записи на Ерик Клептън, Джордж Харисън и „ Бийч бойс “, само че страда от възходящи душевен проблеми и прекарва втората половина от живота си в пандиза за убийството на майка си, умря на 77 години, оповестява Българска телеграфна агенция.

Гордън е умрял в понеделник в Калифорнийския медицински център във Вакавил от естествена гибел. Той е бил диагностициран с шизофрения и е прекарал в пандиза последните четири десетилетия от живота си.

От средата на 60-те доникъде на 70-те години на предишния век малко студийни барабанисти са били по-търсени от Гордън. Той свири в забележителния пробен албум „ Pet Sounds “ на „ Бийч бойс “, в „ The Notorious Byrd Brothers “ на „ Бърдс “, в тройния албум, записан от Джордж Харисън след „ Бийтълс “, „ All Things Music Pass “ и в джазрок албума „ Pretzel Logic “ на „ Стийли Дан “. Работи с необятен кръг от водещи реализатори - от Джоан Бейз и Джаксън Браун до Мърл Хагард и Том Пети. Гордън също по този начин пътува на турнета с Клептън и „ Дерек енд дъ доминос “, една от великите рок групи.

През юни 1983 година Гордън атакува с чук 71-годишната си майка Оса Гордън, след което я намушква смъртоносно с месарски нож. Твърди, че някакъв глас му е споделил да го направи. Едва след ареста му за ликвидиране втора степен Гордън е диагностициран с шизофрения. Присъдата му е от 16 години до пожизнен затвор с опция за предварително освобождение. На няколко пъти обаче му е отказвано предварително освобождение, откакто не се явява на нито едно от чуванията, и по този начин остава в пандиза до гибелта си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР