Джейсън Кени (Великобритания) спечели златния медал в дисциплината Кейрин в

...
Джейсън Кени (Великобритания) спечели златния медал в дисциплината Кейрин в
Коментари Харесай

Британец спечели златния медал в дисциплината Кейрин

Джейсън Кени (Великобритания) завоюва златния орден в дисциплината Кейрин в колоезденето на писта на Олимпийските игри в Токио. Второто място е за Мохд Азизулхасни от Малайзия, а бронзов орден получава Хари Лаврейсен от Нидерландия.

Така Кени отбрани купата си в тази дисциплинираност от Рио и затвърди английските обичаи след шампионските оценки на приятеля му и съотборник, а в този момент тв-коментатор Крис Хой от 2008-а и от 2012-а година.

Кени стана номер 1 в историята на колоезденето във Англия, откакто през днешния ден победи със седни златен орден в невероятната си кариера. 33-годишният Кени дойде в Токио като шесткратен олимпийски първенец и троент международен в пистовото колоездене. Той не съумя да прибави към персоналната си витрина злато в самостоятелния и отборния спринт, където изглеждаше малко отвън най-хубавата си форма, на която е кадърен.

Но той резервира оптималното си показване, с цел да завоюва дисциплината кейрин. След като регулиращият скоростта мотоциклет напусна пистата три обиколки преди края, Кени изненада противниците си с дръзка офанзива. Планът свърши работа, изграждайки голяма преднина, която никой от неговите противници не можеше да компенсира до края.

Малайзиецът Мохд Азизулханси Аванг остана на второ място, до момента в който Хари Лаврейсен от Нидерландия добави бронза, с цел да го добави към златните оценки от отборния и самостоятелния спринт.
И до момента в който имаше наслада за британеца Кени, очакванията на Япония за историческо злато в съревнование, което има дълбоки корени в страната-домакин, приключиха с отчаяние, защото нито Юта Вакимото, нито Юдай Нита се класираха на финала.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР