Джеймс Камерън отрече появилите се слухове, че работи по проект,

...
Джеймс Камерън отрече появилите се слухове, че работи по проект,
Коментари Харесай

Джеймс Камерън няма да прави нов „Титаник“ от трагедията с OceanGate

Джеймс Камерън отхвърли появилите се клюки, че работи по план, обвързван с взривилата се подводница на компанията OceanGate.

Режисьорът на " Титаник " се включи с коментар в Twitter, с цел да отхвърли догатката, че има проекти да екранизира нещастието в дълбините на океана, при която плавателният съд претърпя пагубна имплозия и всички петима души на борда починаха, напомня CNN.

" Обикновено не давам отговор на обидни клюки в медиите, само че в този момент би трябвало да го направя ", написа Камерън в Twitter. " НЕ съм в договаряния за филм OceanGate, нито в миналото ще бъда ", безапелационен е режисьорът.

I don’t respond to offensive rumors in the media usually, but I need to now. I’m NOT in talks about an OceanGate film, nor will I ever be.
— James Cameron (@JimCameron) July 15, 2023 Освен с работата си по екранизацията на хитовия филм, Камерън е прочут и с това, че има над 30 гмуркания до останките на " Титаник " и е измежду малцината, които са се спускали до най-дълбоката известна точка на земното дъно, отбелязва CNN.

Петчленният екипаж на подводницата " Титан " почина предишния месец при опита си да доближи историческите остатъци на кораба. Смъртта им беше доказана, когато след дни на комплицирана интервенция по интернационално търсене, бяха открити останките им, както и елементи от подводницата.

Още по време на самата интервенция Джеймс Камерън съобщи, че е подозирал, че в плавателния съд е станала имплозия.

" Ужасна подигравка " – по този начин режисьорът дефинира съдбовния завършек на " Титан " и даже направи съпоставяне с потъването на лайнера преди повече от век.

" Сега имаме друга злополука, която за жалост се основава на същите правила на невслушване в предизвестията. OceanGate бяха предизвестени. ", добави той.

Пред BBC Камерън разяснява, че общността на дълбоководните откриватели и преди е изразявала угриженост по отношение на подводницата на OceanGate и даже са алармирали компанията, наблягайки ясно, че " вие вървите по пътя на злополуката ".

Той призна, че " усещал с костите си ", че подводницата е била изгубена скоро след изгубването ѝ.

" Веднага се свързах по телефона с някои от моите контакти в общността на дълбоководните откриватели.

В рамките на към час разполагах със следните обстоятелства. Те са на втурване. Намират се на 3500 метра и се насочват към дъното на 3800 метра.

Не може да загубиш връзките и навигацията дружно без извънредно пагубно събитие ", изясни режисьорът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР