Дженифър Анистън я пие гореща, а Жизел Бюндхен - хладка.

...
Дженифър Анистън я пие гореща, а Жизел Бюндхен - хладка.
Коментари Харесай

Ползите от лимонова вода: Между митовете и реалността

Дженифър Анистън я пие гореща, а Жизел Бюндхен - хладка. Наоми Кембъл я поема с пробиотици, а Джо Роугън понякога я пие с хималайска сол и пикантен червен пипер. Бионсе влага в диетична линия с нея през 2022 година, като по този метод става, съгласно изказването на основния изпълнителен шеф на компанията, " част от фамилията на Lemon Perfect ".

Lemon water has been touted as a health elixir for centuries, with claims ranging from weight loss to improved digestion. But what exactly is lemon water and what are the benefits of incorporating it into your daily routine?
— DigitalPopcornNews (@DigitalPopcorn_)
В продължение на години лимоновата вода (вода с изстискан в нея сок от лимон) е съществена част от утринната рутина на звездите, прелъстителен и наличен знак на мечтаното здраве. Предполагаемите изгоди от нея са безчет, съгласно съмнителни онлайн публикации и ТикТок с изкуствен интелект: тя детоксикира! Подобрява положението на кожата! Балансира рН на организма и подкрепя отслабването! Изтъкваните преимущества на този елементарен балсам са толкоз всеобхватни, че е мъчно да си представим, че някой човек на Земята в миналото е изпитвал консумирайки я нещо по-малко от висшо чувство за физическо здраве, с изключение на може би тези с алергии към цитрусови плодове.

Дали обаче всичко това е правилно?



Какви са в действителност изгодите от лимоновата вода?

" [Лимоновата вода] няма да ви навреди ", споделя доктор Деби Фетър, доцент в катедрата по хранене в Калифорнийския университет в Дейвис. " Дали е чудотворна напитка? Вероятно не ".

Фетър споделя, че една от главните изгоди за здравето от лимоновата вода е, че тя може да подкрепи по-добрата хидратация. Тя изяснява, че сме склонни да се разсънваме заран обезводнени и е добре да се хидратираме допустимо най-скоро откакто се събудим от съня си. Ако прибавянето на изстискан лимон към водата покачва вероятността за това - както споделя Фетър, " някои хора не харесват усета на елементарната вода " - то това е отлично. Но това не е доста по-хидратиращо от изпиването на елементарна чаша вода. Тя добави, че дали я пиете топла, студена или хладка, няма значение, а нито лимоновата вода, нито която и да е друга храна може да промени рН на тялото ви.

Should you be drinking lemon water everyday? Experts weigh in
— New York Post (@nypost)
Лимонената вода е съвършен образец за това по какъв начин една уелнес наклонност може да вземе една-единствена хранителна информация и да разтегли заключенията си до неразбираемост. Да, лимоните са богати на витамин С, който може да работи като антиоксидант и да поддържа клетките в тялото ни здрави. Но количеството витамин С, което получавате от чаша лимонова вода, не е задоволително, с цел да промени коренно кожата, структурата на тялото или общото ви богатство. Според Националния институт по опазване на здравето целесъобразният дневен банкет на витамин С е 90 mg за мъжете и 75 mg за дамите, а от един лимон се получава към 18,6 mg витамин С - не напълно нищожно количество, само че единствено по себе си незадоволително, с цел да задоволи дневните ви потребности.



Все отново Фетър споделя, че лимоновата вода " може да способства за възстановяване на цялостния банкет на тези хранителни субстанции и за приемане на повече антиоксиданти ", което от своя страна може да помогне за оптимално възстановяване на цялостното ви хранене. Това е, в случай че - АКО! - тя се комбинира със " здравословен модел на хранене с акцент върху плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, постните протеини, млечните артикули, като избирате водата като напитка по дифолт и ограничавате алкохола ". С други думи, в случай че към този момент се храните по уравновесен метод, богат на хранителни субстанции, лимоновата вода може да бъде цитрусовата гарнитура от горната страна.

Д-р Кера Ниемб-Диоп, специалист по хранене, откривател на храните и треньор по хранене, споделя, че въпреки изгодите от лимоновата вода да са пресилени, няма причина да се отхвърлят изцяло.

So all the good-looking guys are drinking lemon water daily. But what does it actually do?
— British GQ (@BritishGQ)
" Аз имам африканско и карибско родословие и постоянно мисля за културния подтекст ", споделя тя. Тя споделя, че лимонената вода е един от образците за доста превантивни привички, които хората в маргинализирани общности, които имат по-малък достъп до опазване на здравето, могат да практикуват, с цел да се опитат да останат здрави. " Тези вярвания, даже и да не са подкрепени от науката, не мисля, че би трябвало да бъдат подценявани ", споделя тя.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР