Джема Скофийлд събира в едната си ръка пластовете тюл от

...
Джема Скофийлд събира в едната си ръка пластовете тюл от
Коментари Харесай

„Да“ в пещерата: Как изглежда една екстремна сватба за 65 000 долара

Джема Скофийлд събира в едната си ръка пластовете тюл от сватбената си рокля, а в другата държи въже.

Масленозелените ѝ гумени ботуши се плискат в ледените локви на входа към местоположението за най-важния ден в живота ѝ: ледена пещера по южното исландско крайбрежие.

Всъщност, Джема и брачният партньор ѝ Крис постоянно са мечтали да се оженят в Исландия.

Като млекопроизводители от Ланкашир, Англия, те рядко имат опция да оставят кравите за по-дълго, с цел да пътуват дружно. Затова държат на " нещо друго и приключенско " за сватбата, споделя булката пред Business Insider.

По-специално, желанието ѝ е да каже " да " тъкмо в ледена пещера, макар че събитието е на 2 юни.

Ан Питърс, основателка на Iceland Wedding Planner, е профилирана в организирането на сватби и ваканционни бягства, учредени на прекарвания.

Професията ѝ обезпечава извънреден достъп до скрити съкровища или места отвън мрежата в цяла Исландия с помощта на съобразителното ѝ изследване, връзките с частни притежатели на земя и екип от експертни водачи.

Като бизнесмен, който се грижи за възходящата стопанска система на прекарванията, в която значимите мемоари се ценят повече от първокласните артикули, нито една молба не е прекомерно необикновена, нито един подробност – незначителен.

" Присъствала съм на безчет сватби, писала съм за тях години наред като начин на живот сътрудник и даже съм водила няколко. Мислех, че съм видяла всичко. Тогава разбрах за женитба в ледена пещера през юни. Желанието беше изпълнено ", споделя сътрудникът.

Ледниците са част от това, което притегля Ан в Исландия. Родом от Охайо, през 2010 година тя отпътува за страната, с цел да изкачи 40 ледника, преди да навърши 40 години, което съумява да реализира преди значимия празник предходната година.



Именно в Исландия се въодушевява за предприемаческата си визия за сватби, насочени към прекарванията, като съчетава любовта си към дръзките пътувания, сватбената снимка и логистичния си опит, с цел да започва през 2012 година

След като пътува напред-назад в продължение на три години, през 2015 година се мести дефинитивно в Исландия, където живее със брачна половинка си и трите им котки.

Бизнес концепцията ѝ се оказва гениална.

В анкета на Eventbrite над 78% от интервюираните милениали - най-голямото потомство в Съединени американски щати по брой на популацията с годишни потребителски разноски от над 1,3 трилиона $, споделят, че избират прекарванията пред материалните артикули.

През ноември предходната година BI дефинира разрастващата се " стопанска система на прекарванията ", фокусирана върху свободното време, хотелиерството и отдиха, като една от " 5-те трендове, на които да заложите кариерата си ".

Тъй като милениалите и поколението Z дават приоритет на разноските за прекарвания пред материалните предмети, те подтикват търсенето на първокласни услуги като Iceland Wedding Planner, където цените варират от 15 000 до 65 000 $ за първокласни събития с над 50 посетители.

" Най-големият ми призрачен сън е да попаднем на младоженка, която е похарчила 25 000 $ за роклята си и споделя: " Не желая да я изцапам. Това не работи в нашия свят ", признава сватбеният сътрудник.

Вечерта преди сватбата, Ан се среща с Джема и Крис във фоайето на хотел в град Вик – елегантна сива постройка на фона на мъхестите скали и черните пясъчни плажове на исландското крайбрежие. Двамата описват любовната си история, а рисковата женитба в ледена пещера бележи идната стъпка в взаимното им премеждие.

" Когато погледнем обратно към сватбения си ден, желаеме да си спомним за него като за най-хубавото ни прекарване и да споделим приключението с околните си ", безапелационни са младоженците.

В сутринта на огромния ден, те се натоварват в голям пикап с ремарке. С тях е и сватбеният духовник – локален свещеник, дегизиран с туристически ботуши и вълнен пуловер, и по този начин стартира оф роуд пътешествието им към ледената пещера.

Шофьорът в детайли им споделя за локалната геология и исландския фолклор, до момента в който нехайно маневрира над камъни и дупки по пътя. По пътя няма никакъв обсег на мобилните телефони, а трасето е толкоз рисково, че наподобява на симулация за астронавти, споделя булката.

Точното местонахождението се пази в цялостна секретност.

" Искаме тези красиви места да наподобяват толкоз необикновено, колкото и в деня на сватбата им, както и когато се върнат след 25 години, с цел да възобновят обетите си ", безапелационна е Ан. " Също по този начин, не желаеме хората да изпадат в неприятни обстановки. 95% от местата ни са налични единствено със супер джип, тъй че не желаеме някой с елементарна кола да затъне в хладилник, река или плаващи пясъци ".

След като идват на местоположението, Ан и нейният екип от алпинисти разтоварват въжета, канадки и осветяване за фотоси. След това булката, младоженецът и екипът на Iceland Wedding Planner стартират 20-минутно нанагорнище до ледника.

Пред входа на ледената пещера младоженците допълват сватбените си костюми с гумени ботуши и каски, а през това време Ан ревизира дали всичко в пещерата е под надзор. Членовете на екипа слагат светлини и въжета по стените на ледника, с цел да улеснят изкачването вътре.

Стените отразяват сапфирено-синята светлина върху леда, създавайки магична атмосфера. Церемонията е леко заглушена от бълбукащата река в пещерата, само че това няма значение. Младоженците се усещат по този начин, като че ли са единствените двама души на планетата.

След първата целувка като брачен партньор и брачна половинка, Ан запечатва всеки значим миг в съвършения брачен кадър.

Следващата спирка за младото семейство е великански водопад на друга загадка локация.

В подножието му екипът на Ан е наредил пъстра софра от френски макарони, плодове и пенливо вино върху легло от декоративни одеяла и възглавници. Вълшебната романтика се усеща във въздуха.

След още няколко живописни спирки, на мръкване всички се връщат в хотела, където за младоженците и гостите е планувана вечеря, а младоженците споделят на Ан, че това е най-незабравимият ден в живота им.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР