ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Разделен Върховен съд на Мисури

...
ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Разделен Върховен съд на Мисури
Коментари Харесай

Върховният съд на Мисури потвърди избирателните райони, изтеглени за щатския Сенат

ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Разделен Върховен съд на Мисури удостовери в сряда изборните региони, изтеглени за щатския Сенат, отхвърляйки правно оборване, което твърдяха, че основателите на карти би трябвало да имат сложи по-голям акцент върху запазването на общностите непокътнати.

Решението на Върховния съд 5-2 значи, че регионите, употребявани за първи път на изборите през 2022 година, ще останат в действие както за изборите тази година, по този начин и за идващите.

Случаят беше един от към дузина, които към момента се висят в страната и оспорват законодателните граници на щата или Конгреса след преброяването през 2020 година

Много от тези борби изправиха демократи против републиканци, защото всяка партия се пробва да оформи региони в своя изгода, само че делото в Мисури раздели Републиканската партия на два лагера.

Докато републиканска сенатска комисия поддържа картата на Сената, призната през 2022 година от състав на апелативните съдии, комисия на Камарата на републиканците застана...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР