Джеф Безос определено може да си позволи да загуби милиарди.

...
Джеф Безос определено може да си позволи да загуби милиарди.
Коментари Харесай

Джеф Безос с рекорд – 20 млрд. долара загуба за два работни дни

Джеф Безос несъмнено може да си разреши да загуби милиарди. И въпреки всичко, когато това се случи, си заслужава да му се обърне внимание, а това е реалност към днешна дата. Главният изпълнителен шеф на Amazon се лиши от 19,2 милиарда $ за два поредни работни дни (26 октомври и 29 октомври, разграничени от уикенда), защото акциите на неговата компания паднаха с съвсем 14% в границите на този интервал. Според Bloomberg това е най-голямата сума, която някой е губил в границите на два работни дни. По този метод Безос изпреварва неприятния предходен връх на Фейсбук. Най-голямата обществена платформа загуби 16,5 милиарда $, откакто не съумя да отговори на упованията за финансовото и показване през юли.



Въпреки голямата загуба, Безос към момента комфортно се настанил на трона на благосъстоянието с активи с чиста стойност от 133 милиарда $ към края на октомври. За съпоставяне, вторият, Бил Гейтс, има “едва” 94,2 милиарда $.

Разбира се, една от аргументите, заради която Безос има толкоз огромна преднина, е, че за разлика от Гейтс, той не подарява доста за щедрост. Не би трябвало да забравяме, че Гейтс подари 35,8 милиарда $ на благотворителната си фондация, което е 27% от персоналното му положение, към септември - най-вече от всеки в света, съгласно разбор на Forbes. Безос тепъърва навлиза в тази област, като неотдавна започва фондация за подкрепяне на небогати деца, в която подари 2 милиарда $.

Въпреки рекордната загуба, единствено два дни по-късно, на 31 октомври, Безос възвърне част от нея – 5,4 милиарда $ - откакто акциите на Amazon скочиха с 4,4%. Общо взето, история като за Хелоуин.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР