Джеф Безос обеща да раздаде 1 млрд. долара безвъзмездна помощ

...
Джеф Безос обеща да раздаде 1 млрд. долара безвъзмездна помощ
Коментари Харесай

Джеф Безос дава 1 млрд. долара за опазване на природата

Джеф Безос даде обещание да раздаде 1 милиарда $ безплатна помощ с акцент върху напъните за запазване на околната среда до края на тази година.

Този ангажимент милиардерът поема посредством основания по-рано фонд „ Земя Безос “, посредством който да извърши уговорката си от 10 милиарда $ инвестиция за битка с изменението на климата. Фондът даде обещание да подарява към 1 милиарда годишно на деятели, учени и други групи, работещи за справяне с световната климатична рецесия, и по този начин да изхарчи 10 милиарда до края на десетилетието, напомня CNBC.

Организацията счита през идващите години да поддържа напъните за възобновяване на ландшафта и системи за превозване на храна.

Новият кръг от средства ще бъде употребен за „ основаване, разширение, ръководство и наблюдаване на предпазени и непокътнати територии “, се споделя в публично известие.

За начало фондът ще се концентрира върху басейна на Конго в Централна Африка, региона на Андите и тропическия Тихи океан, като всички те са основни области за биологичното многообразие и запасите от въглерод, както и количествата от него, съхраняван с растителността и почвата.

По-рано този месец фондът разгласи, че ще влага 203.7 млн. $ до края на годината в организации, насърчаващи климатичната правдивост. Миналата година бяха отпуснати други 791 млн. $ на 16 организации, в това число Световния фонд за дивата природа (WWF), Съвета за отбрана на естествените запаси и неправителствената организация „ Запазване на природата “ (Nature Conservancy).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР