Джъстин Фолк се разписа при оставащи 2:07 минути за преднина

...
Джъстин Фолк се разписа при оставащи 2:07 минути за преднина
Коментари Харесай

ОБЗОР: Алекс Георгиев с 24 спасявания за успех на Колорадо в НХЛ, Сейнт Луис с обра от 2:5

Джъстин Фолк се разписа при оставащи 2:07 минути за преднина от 6:5 в третия интервал при успеха на Сейнт Луис над Чикаго със 7:5 като хазаин в среща от постоянния сезон в шампионата на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Джордан Киру добави две попадения за Сейнт Луис, който изоставаше с 2:5 преди да вкара финалните пет гола. Фолк и Робърт Томас приключиха с по едно попадение и асистенция, а Кевин Хейс и Павел Бухневич добави по две асистенции. Ник Фолино осъществя на два пъти за Чикаго, а Джаред Тинорди и Тейлър Радиш направиха по три асистенции. За Фолино попадението бе осмо за сезона.

Колорадо с вратаря с български корени Александър Георгиев надигра като хазаин Аризона с 4:1. Георгиев направи 24 спасявания. Фредерик Олофсон записа гол и асистенция, Джон Мансън и Валери Ничушкин също означиха за Колорадо, който доминираше във втория интервал. Логън О’Конър добави две асистенции за домакините, а Алекс Керфут осъществя за Аризона.

Далас се наложи като посетител на Нешвил с 3:2 в друга среща от вечерта в НХЛ. Готите означиха две попадения в последните 15 секунди на мача, в това число победния гол на Яни Хаканпаа при оставащи 4 секунди. Това бе първото му попадение за сезона, а Далас избегна четвърто следващо продължение в мачовете си.

Флорида победи Лас Вегас с 4:2 като хазаин. Картър Вехеге и Сам Рейнхарт се разписаха в третия интервал, с цел да поведат Пантърс към триумфа. Вехеге добави и една асистенция, а Густав Форслинг и Сам Бенет също се записаха измежду голмайсторите за Флорида. Александър Барков, Матю Ткачук и Брандън Монтур прибавиха по две асистенции, до момента в който Сергей Бобровски отрази 23 удара.

Кълъмбъс позволи домакинска загуба от Торонто с 1:4. Остън Манюс означи два гола и направи асистенция за гостите, а Уилям Ниландер се включи с попадение и две асистенции за триумфа на Торонто, който избегна трето следващо проваляне и реализира пета победа в последните си шест гостувания на Кълъмбъс.

В други мачове от миналата нощ в Националната хокейна лига Отава надигра Питсбърг с 5:4 след продължение, Ню Джърси сграбчи домакинска победа над Детройт с 3:2 след два гола на Тимо Майер и победно попадение на Тайлър Тофоли, а Вашингтон отстъпи пред тима на Тампа Бей с 1:2 след дузпи. Виктор Хедман вкара победното попадение при дузпите.

Минесота се наложи над Бостън с 3:2 откакто Йоел Ериксон Ек осъществя гол и асистенция във втория интервал, Каролина загуби вкъщи от Ню Йорк Айлъндърс с 4:5 в мач, в който Андерс Лий се отличи с гол и две асистенции, а Брок Нелсън, Бо Хорват и Майк Райли прибавиха по едно попадение и асистенция, Ню Йорк Рейнджърс надделя Бъфало с 4:3 след продължение като хазаин, като Крис Крайдър се разписа при оставащи 2:28 от продължението.

Анахайм претърпя проваляне като хазаин на Сиатъл с 2:3, отборът на Ванкувър реализира триумф като хазаин на Сан Хосе със 7:4 в дуел, в който Андрей Кузменко означи два гола, а Лос Анджелис надигра Калгари с 5:3 вкъщи откакто Пиер-Люк Дюбоа прекъсна серията си от 13 мача без попадение.

Първенство на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), резултати:

Нешвил – Далас               2:3
Флорида – Лас Вегас          4:2
Отава – Питсбърг             5:4 след продължение
Ню Джърси – Детройт          3:2
Вашингтон – Тампа Бей        1:2 след дузпи
Кълъмбъс – Торонто           1:4
Минесота – Бостън            3:2
Каролина – Ню Йорк Айлъндърс 4:5
Ню Йорк Рейнджърс – Бъфало   4:3 след продължение
Сейнт Луис – Чикаго          7:5
Анахайм – Сиатъл             2:3
Колорадо – Аризона           4:1
Ванкувър – Сан Хосе          7:4
Лос Анджелис – Калгари       5:3

Лидери в обособените дивизии:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 44 точки, Торонто 40, Флорида 40
Столична дивизия: Ню Йорк Рейнджърс 47, Ню Йорк Айлъндърс 41, Филаделфия 40

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 44, Колорадо 44, Уинипег 43
Тихоокеанска дивизия: Ванкувър 49, Лас Вегас 47, Лос Анджелис 42
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР