Джаред Къшнър, зет на бившия американски президент Доналд Тръмп, потвърди

...
Джаред Къшнър, зет на бившия американски президент Доналд Тръмп, потвърди
Коментари Харесай

Зетят на Доналд Тръмп планира да построи луксозни хотели и комплекси в Сърбия и Албания

Джаред Къшнър , шурей на някогашния американски президент Доналд Тръмп, удостовери в петък, че завършва огромна договорка за недвижими парцели в Албания и Сърбия , заяви английското издание „ Телеграф “, представено от албанския уебсайт „ Албениън дейли нюз “.

Плановете на Къшнър на Балканите наподобява се реализират посредством връзки , открити по времето, когато Тръмп е бил отпред на страната , отбелязва изданието. Къшнър, който беше старши консултант на Тръмп, сподели, че работи върху покупко-продажбите с Ричард Гренел, който за малко изпълняваше длъжността шеф на националното разузнаване при Тръмп и беше дипломат в Германия и специфичен делегат за Балканите.



Единият от плановете ще бъде развиването на остров край крайбрежията на Албания , който да бъде трансфорат в първокласна туристическа дестинация.

Според сръбски народен представител и компанията на Къшнър вторият план възнамерява построяването на първокласен хотел, 1500 жилищни здания и музей в Белград , столицата на Сърбия. Строежът се възнамерява в някогашния щаб на югославската войска, погубен през 1999 година при бомбардировката на НАТО.

И двата плана ще употребяват територия, следена от държавните управления все още, което значи, че ще би трябвало да се реализира съглашение с задгранични държавни управления, отбелязва Телеграф.

Третият план, също в Албания, ще бъде за създаване на няколко хотела и стотици вили в региона на Вльора, в крайбрежния регион на Южна Албания.

Къшнър ще взе участие в плановете посредством капиталовата си компания „ Афинити Партнърс “ (Affinity Partners), която разполага с 2 милиарда $, вложени от публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия, както и от други вложители.

Много се вълнуваме “, сподели Къшнър в изявление. „ Все още не сме завършили тези покупко-продажби, тъй че е допустимо да не се осъществят, само че работихме доста интензивно и сме доста близо “.

Робърт Вайсман, президентът на американската неправителствена организация „ Пъблик ситизън “ (Public citizen), която проследяваше бизнес покупко-продажби, считани за спор на ползи по време на администрацията на Тръмп, сподели, че плануваните от Къшнър покупко-продажби са неетични и единствено ще издигнат нови въпроси по отношение на фамилията на Тръмп, изключително в случай че той бъде определен на президентските избори в Съединени американски щати.



„ В този стадий от президентските избори Джаред Къшнър би трябвало да замрази всички нови капиталови проекти “, сподели Вайсман. „ Този съответен капиталов проект наподобява включва най-лошите от всички корупционни трендове на администрацията на Тръмп и на семейство Тръмп “.

Участието на семейство Тръмп в задгранични бизнес покупко-продажби се трансформира в огромна тематика по време на мандата на Тръмп, като критиците даже упрекват фамилията, че е спечелило нелегално от задгранични заплащания, отбелязва „ Телеграф “. Тези изказвания бяха отхвърлени като противоречиви от Върховния съд на Съединени американски щати, когато Тръмп напусна Белия дом, само че биха могли да бъдат отворени още веднъж, в случай че той получи втори мандат.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР