Джамия в Северозападна Германия може повече да не излъчва призива

...
Джамия в Северозападна Германия може повече да не излъчва призива
Коментари Харесай

Джамия в Германия трябва да спре призивите на мюезина по високоговорител

Джамия в Северозападна Германия може повече да не излъчва апела за молитва на мюезина в петък по обяд, употребявайки високоговорител към този момент, откакто локален съд утвърди жалбата на двойка , която живее на към един километър от джамията, оповестява " Ройтерс ".

Административният съд в Гелзенкирхен е постановил, че град Оер-Еркеншвик не е направил точна оценка на молбата на локалната мюсюлманска общественост през 2013 година, само че представител на съда разгласи през днешния ден, че това не е попречило на джамията да пусне нова молба.

Местното християнско семейство се е аргументирало, че апелът за молебствия е нарушил личните им религиозни права .

Антимюсюлманските настроения и поддръжката за антиимиграционните политики нараства в доста елементи на Германия , откакто от 2015 година насам дойдоха над 1 млн. имигранти от Ирак, Сирия и други мюсюлмански страни.

Нюсеин Тургут, който е част от управителното тяло на въпросната джамия, съобщи, че решението на съда било разочароващо .

" Призивът за молитва продължава две минути, към 13 часа, само че единствено в петък ", разяснява той, добавяйки: " Никога не сме имали недоволства, а имаме немски съседи, които живеят доста по-близо - единствено на 10 метра ", посочи Тургут.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР