ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Законодателите на Мисисипи едва ли ще

...
ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Законодателите на Мисисипи едва ли ще
Коментари Харесай

Сенатът на Мисисипи блокира предложението на Камарата за преразглеждане на формулата за финансиране на училище

ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Законодателите на Мисисипи надали ще основат нова формула за финансиране на държавните учебни заведения тази година, откакто сенаторите блокираха предложение на Камарата във вторник.

Председателят на комисията по обучение на Сената Денис ДеБар сподели, че водачите на двете камари би трябвало да обсъдят финансирането на учебните заведения, откакто актуалната законодателна сесия завърши през май и идната стартира през януари.

„ Трябва да излезем с формула, каквато и да е тя, която обезпечава предсказуемост, обективност и непоклатимост за дистриктите, както и за страната, когато става въпрос за финансиране на нашите учебни заведения “, сподели ДеБар, републиканец от Лийксвил.

Настоящото финансиране формула, наречена Програма за съответно обучение на Мисисипи, има за цел да даде на дистриктите задоволително пари, с цел да дават отговор на университетските стандарти на приблизително равнище. Той беше изцяло финансиран единствено две години, откогато стана закон през 1997 година, и това сътвори политически пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР