ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Камарата на представителите на Мисисипи, контролирана

...
ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Камарата на представителите на Мисисипи, контролирана
Коментари Харесай

Законопроектът за Мисисипи ще ограничи къде транссексуалните хора могат да използват бани в обществени сгради

ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Камарата на представителите на Мисисипи, следена от републиканците, гласоподава в сряда в интерес на мярка, която ще ограничи потреблението на бани и съблекални от транссексуални хора в публични здания, в това число общежития на университети.

В законопроекта, който в този момент се връща към ръководения от републиканците Сенат, се споделя, че хората са или мъже, или дами, „ както са следени или клинично доказани при раждането “ и би трябвало да употребяват съответните уреди. Той също по този начин изисква публичните здания да имат тоалетни или съблекални, предопределени единствено за мъже или единствено за дами, или пространства за един човек, които могат да се употребяват от всеки.

Демократите, които се опълчиха на мярката, упрекнаха консерваторите, че маргинализират транссексуалните хора пробвайте се да печелите точки с гласоподавателите.

„ Преди се явяваха въз основата на раса, цвят на кожата и всичко това “, сподели конгресменът Уили Бейли, демократ от Грийнвил. „ Тогава за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР