Джакарта няма намерение да се откаже от поканата на руския

...
Джакарта няма намерение да се откаже от поканата на руския
Коментари Харесай

Индонезия не се отказва от поканата към Путин за срещата на Г-20

Джакарта няма желание да се откаже от поканата на съветския президент Владимир Путин за идната среща на Г-20 през ноември , даже и при положение на напън от трети страни. Това сподели в изявление за ТАСС посланикът на Индонезия в Русия Хосе Таварес.

Дипломатът напомни, че президентът на Индонезия Джоко Видодо към този момент е изпратил предложения до всички водачи на Г-20, в това число Путин. " Дори и други страни да стартират да оказват напън, ние имаме своя позиция. Ние към този момент сме обяснили всичко, изпращайки предложения ", акцентира посланикът.

Той също по този начин означи, че Индонезия вижда Русия като значим член на Г-20, както всеки различен . " Ние нямаме право да не поканим нито един член на Г-20, само че имаме прерогатив да каним други страни като посетители. Както можете да видите, в допълнение към членовете на Г-20, редица други страни са поканени: представители на страните от Тихоокеанския район, както и други страни, които не са членки на Г-20, в това число Украйна . Така че това е позицията, заета от Индонезия ", добави Таварес.

На 14 октомври Путин съобщи, че въпросът за неговото пътешестване до срещата на Г-20 в Индонезия към момента не е дефинитивно решен, само че съветската страна ще вземе присъединяване в този конгрес. То би трябвало да се организира на индонезийския остров Бали на 15-16 ноември.
 Путин и Зеленски може да участват на срещата на Г-20 в Бали
Путин и Зеленски може да участват на срещата на Г-20 в Бали

Не е ясно дали двамата биха се срещнали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР