Джак Суини отново има проблем с милиардер.Ако се чудите откъде

...
Джак Суини отново има проблем с милиардер.Ако се чудите откъде
Коментари Харесай

Кой е човекът, който преследва самолетите на Тейлър Суифт и Илон Мъск

Джак Суини още веднъж има проблем с милиардер.

Ако се чудите от кое място ви е познато това име –, когато Илон Мъск се оплака, че 20-годишният студент следи персоналния му аероплан и споделя точните му координати в обществените мрежи.

Днес Суини е взел „ под прицел “ личността на 2023 година на списание TIME - Тейлър Суифт.

През декември 2023 и януари 2024 студентът по компютърни науки от Флорида е получил писмо от юристи, които съставляват изпълнителката, написа " Washington Post ".

В него те го молят да спре да разгласява детайлности за полетите на частния аероплан на Суифт в обществените мрежи.

" Докато за вас това може да е игра или път към благосъстояние и популярност, за нашата клиентка става въпрос на живот и гибел ", се споделя в текста.

Предупреждението не трогва Суини. Младият мъж счита, че писмото е опит да бъде сплашен поради шерване на обществено налични данни. Той твърди, че неговите сметки дават единствено най-основна информация за градовете, в които Суифт би могла да бъде, сходно на обществените препратки към нейни концерти.

Казусът поражда в миг, когато певицата е подложена на рецензия поради потреблението на частни самолети и въздействието на този първокласен превоз върху околната среда.

За самия Суини този вид кавги не са нищо ново. В обществените мрежи той е известен точно поради потреблението на ботове, благодарение на които следи полетите на известни персони онлайн, в това число на Марк Зукърбърг, Джеф Безос, Ким Кардашиян и Доналд Тръмп.

През януари 2022 притежателят на Х Илон Мъск му предложи 5000 $, с цел да изтрие профила си с близо половин милион почитатели, тъй като съгласно него шерването на тази информация е " риск за сигурността ".

Суини настоя за 10 пъти по-голяма сума – 50 000 $, с които да финансира висшето си обучение и да си купи Tesla Model 3. В хода на разногласието Мъск даже промени разпоредбите на обществената платформа.

В завършек на сметка след, младият мъж се завърна с нов профил седмица по-късно – още веднъж с концепцията да продължи да следи пътуванията с частния аероплан на милиардера, само че с 24-часово забавяне.

Джак Суини пази дейностите си с аргумента, че употребява информация от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати, както и данни, оповестени онлайн от хора, които наблюдават самолети като занимание.Тази информация по принцип е обществена и може да бъде открита на голям брой профилирани уеб страници.

След новината, че юристите на Суифт са писали на Суини, с коментар се включи самият Мъск, само че единствено с цел да предизвести - 21-годишният юноша е " ужасяващ човек " и Тейлър има право да се тормози.

Не всички са съгласни. Бизнес списанието " Forbes " включи Джак Суини в класацията си за " 30-те персони под 30 години " в Северна Америка в региона на потребителските технологии. Студентът беше отличен за това, че е " оказал помощ на публицисти, откриватели и фенове да наблюдават самолети посредством обществените медии ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР