Джак Райън, легендарният герой на вече покойния писател Том Кланси,

...
Джак Райън, легендарният герой на вече покойния писател Том Кланси,
Коментари Харесай

Героите на Том Кланси оживяват в „Джак Райън: Теория на хаоса“

Джак Райън, именитият воин на към този момент починалия публицист Том Кланси, се появява още веднъж на огромен екран в екшън трилъра „ Джак Райън: Теория на хаоса “ (Jack Ryan: Shadow Recruit), който наблюдава по какъв начин стартира шпионската кариера на известния едноименен персонаж от романите на Кланси.

Ролята на Джак Райън е поверена на артиста Крис Пайн, прочут от новата кинопоредица „ Стар Трек “ (Star Treck) и комедията „ Шпионски свалки “ (This Means War), а негови екранни сътрудници са Кийра Найтли, Кевин Костнър и Кенет Брана, който е и режисьор на кино лентата.

Във кино лентата заварваме Джак Райън (Крис Пайн) във времето преди да постъпи в Централно разузнавателно управление на САЩ, когато към момента работи като финансов анализатор на Уолстрийт. Той е вербуван от сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ в лицето на Кевин Костнър, с цел да проверява световния финансов тероризъм. Когато се разкриват поредност от събития, които заплашват да потопят стопанската система на Съединени американски щати, Джак е заставен да напусне комфортното си място пред компютъра, да замине за Москва и да се изправи против съветски предприемач (Кенет Брана), който стои зад всичко.

През годините Джак Райън е вдъхновявал и други екранизации по романите на Том Кланси, като първата от тях е филмът „ На лов за аления октомври “ от 1990 година с присъединяване на Алек Болдуин, а последната „ Всички страхове “ от 2002 година, където в ролята влиза Бен Афлек.

Харисън Форд е различен артист, с който всички свързват телевизионния облик на сътрудника от Централно разузнавателно управление на САЩ Джак Райън. Първото му присъединяване е през 1992 година в телевизионната акомодация The Secret World of Spying, а през 2008 година е последното му присъединяване - в President Hollywood.

Световната и българска премиера на „ Джак Райън: Теория на хаоса “ е през януари 2014 година (Jack Ryan: Shadow Recruit).

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР