Джак Милър от тима на Дукати оглави общото класиране след

...
Джак Милър от тима на Дукати оглави общото класиране след
Коментари Харесай

Милър поведе преди квалификацията в Арагон, Маркес с първо падане след завръщането си

Джак Милър от отбора на Дукати оглави общото класиране след първите три тренировки преди квалификацията за Гран При на Арагон, 15-ти кръг за сезон 2022 в MotoGP. 

Австралиецът съумя да слезе до 1:46.992 за обиколка, която той записа десетина минути преди края на сесията. С нея той победи със единствено 0.030 секунди своя съотборник в Дукати Франческо Баная, а тройката добави Марко Бедзеки от ВР46 Дукати, който бе с 0.056 по-бавен от Милър. В своя съдбоносен тур италианецът следваше своя съотечественик Баная и изцяло се възползва от високото движение на спечелилия от последните четири надпревари в кралския клас.

Топ 5 допълниха други двама водачи от лагера на Дукати – Енеа Бастианини (Грезини Дукати) и Хорхе Мартин (Прамак Дукати), които бяха със надлежно 0.065 и 0.090 по-бавни от първия. Директно присъединяване във втората фаза на квалификацията по-късно през днешния ден си осигуриха още дуото на КТМ Брад Биндър и Мигел Оливейра, международният първенец Фабио Куартараро от Ямаха, Такааки Накагами (ЛСР Хонда) и Алекс Ринс (Сузуки).

Испанецът бе един от общо четиримата водачи, които се озоваха на земята във финалните две минути на сесията за място. Освен него това сториха още братята Брад и Дарин Биндър, както и съотборникът на Дарин в РНФ Ямаха Кал Кръчлоу. В по-ранния стадий от сесията за земята се озова и Марк Маркес, който този уикенд прави своето завръщане на стартовете от кралския клас след тримесечно неявяване.

Пилотът на Хонда изпусна предницата на своя мотор на десния завой №7, само че за негово благополучие не нарани в допълнение ръката си. Свидетелство за това бе фактът, че преди края на тренировката той се върна назад на пистата с аварийна си машина и записа топ времето си от началото на уикенд.

То обаче му бе задоволително за единствено 12-та позиция, което значи, че той ще би трябвало да премине пред първата фаза на сесията за място по-късно през днешния ден. Точно пред него се подреди и Алейш Еспаргаро (Априлия), който бе с 0.059 секунди по-бавен от Ринс в стопира за последното място в топ 10. 

Освен двамата испанци през първите 15 минути на квалификацията по-късно през днешния ден ще би трябвало да преминат още Лука Марини (ВР46 Дукати), Фабио ди Джанантонио (Грезини Дукати), Йоан Зарко (Прамак Дукати), Алекс Маркес (ЛСР Хонда), Маверик Винялес (Априлия), Жоан Мир (Сузуки), Реми Гарднър (Тех3 КТМ), Франко Морбидели (Ямаха), Кръчлоу, Пол Еспаргаро (Хонда), Дарин Биндър и Раул Фернандес (Тех3 КТМ). Любопитно е, че от тях само Дарин Биндър и Фернандес дадоха времена с повече от секунда по-слаби от това на водача Милър.

Квалификацията преди Гран При на Арагон стартира по-късно през днешния ден в 15:10 часа българско време с нейната първа фаза. Най-бързите двама водачи от нея ще се включат в борбата за местата на първите четири стартови редици, която пък ще започва в 15:35 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР