Джъд Тръмп стана първият играч в историята с шест ранкинг

...
Джъд Тръмп стана първият играч в историята с шест ранкинг
Коментари Харесай

Джъд Тръмп с рекордна шеста титла през сезона

Джъд Тръмп стана първият състезател в историята с шест ранкинг трофеи в границите на една акция. Асото в колодата победи с 4:3 Кайрън Уилсън на финала на Откритото състезание на Гибралтар и изпревари легендите Стивън Хендри, Рони О'Съливан, Марк Уилямс и Дин Дзюнхуей, които имат по пет триумфа в един сезон.

Тръмп добави купата от Гибралтар към към този момент извоюваните от Международния шампионат, World Open, Откритото състезание на Северна Ирландия, Германския Мастърс и Шампионата на играчите.

Тръмп заслужи освен 50 хиляди паунда за триумфа, само че и спомагателните 150 хиляди, полагащи се за състезателя с най-хубави резултати от " европейските " серии. Той се нуждаеше от победа на финала в Гибралтар, с цел да го направи, като по този начин изпревари Нийл Робъртсън в тази ранглиста, като австралиецът отхвърли присъединяване в Гибралтар поради ковид. Тръмп ще надвиши 1 милион паунда от наградни фондове тази акция, когато стартира Шампионатът на Тура, а в случай че дублира и международната си купа по-късно, би минал границата от 1.7 милиона лири.

Асото в колодат към този момент има 17 ранкинг трофеи и с това изравнява Марк Селби на седмо място във безконечната ранглиста по този индикатор. Той към този момент има девет следващи победи във финали през последните 16 месеца. Също по този начин той към този момент е направил 97 сенчъри брейка през сезона и евентуално ще усъвършенства върха в това отношение на Нийл Робъртсън - 103 през 2013/14.

Кайрън Уилсън получи чек за 20 хиляди паунда, само че остава с три трофеи на сметката си, последната от коите от Германския Мастърс предишният сезон. Той не можа да се вреди в топ 8 на едногодишната класация, тъй че Джон Хигинс ще взе участие в Шампионата на Тура и ще се изправи против Тръмп в първия кръг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР