Дж. К. Роулинг ще е изпълнителен продуцент на епизодите, които

...
Дж. К. Роулинг ще е изпълнителен продуцент на епизодите, които
Коментари Харесай

НВО прави сериал с нови актьори и поне 7 сезона за магьосника Хари Потър

Дж. К. Роулинг ще е изпълнителен продуцент на епизодите, които ще са в нова онлайн платформа
Най-прочутият вълшебник Хари Потър още веднъж ще постави кръглите очила и ще влезе в няколко борби с Онзи, който не трябва да се посочва. Историята на Момчето, което оживя, отново ще бъде екранизирана, този пък в сериал, който ще продължи 10 години и ще се излъчва онлайн в нова платформа на НВО.

Новината бе обявена по време на състоялата се на 12 април конференция, дадена от Warner Bros. Discovery. На нея стана ясно, че компанията възнамерява да сплоти платформите HBO Max и Discovery+ в една под името Max. Именно на нея ще бъде предаван новият сериал за магьосника.

Слуховете за основаването на поредност по книгите на Джоан Роулинг, известна и като Дж. К., вървяха най-малко от 2021 година. 2 седмици преди новината да бъде публично доказана, те още веднъж се ускориха. Всеки сезон на идната продукция ще бъде основан на един от романите, като Warner Bros. Discovery разказва сериала като “серия, дълга десетилетие ”. Причината да се получават 10 сезона при 7 книги най-вероятно се дължи на това, че някои от томовете ще бъдат издадени допълнително от 1 сезон. Така да вземем за пример “Хари Потър и Орденът на фениска ” - 5-ата книга от поредицата, е дълга над 840 страници. Вероятно тя ще бъде разграничена на няколко сезона.

“Хари Потър е културен феномен и ние сме наясно, че любовта и жаждата за света на магьосниците не престават. В партньорство с Warner Bros. и Дж. К. Роулинг тази нова поредност на Max ще потопи почитателите във всяка една от емблематичните книги, на които през всичките тези години не стопират да им носят приятност ”, споделя Кейси Блойс, основен изпълнителен шеф на отдел “Съдържание ” в НВО и НВО Мах.

В сериала ще взе участие напълно нов актьорски състав. Именно това е едно от нещата, с които почитателите ше свикнат най-трудно. Поколения са привикнали с Даниел Радклиф, който се въплъти в ролята на именития вълшебник, както и с Рупърт Гринт, изиграл най-хубавия му другар Рон Уизли, и Ема Уотсън, която бе в ролята на Хърмаяни Грейнджър. Слухове изясняват, че първичната концепция е била тримата още веднъж да облекат магьосническите мантии за нов филм. Става дума за екранизация на пиесата “Хари Потър и прокълнатото дете ”, която се развива 19 години след края на поредицата. Радклиф и Уотсън обаче изрично отказали. Даниел нямал срещу, само че считал, че това може да стане най-рано след няколко години, защото сега е на друг стадий в кариерата си. Уотсън пък не желала да взе участие, в случай че Роулинг има нещо общо с кино лентата. Причината - авторката на поредицата си навлече доста врагове, откакто преди 5 години написа няколко туита против транссексуалните.

Самата Роулинг ще взе участие в новия сериал. Тя ще е в ролята на изпълнителен продуцент. “Ангажиментът на Мах да резервира целостта на моите книги е значим за мен и чакам с неспокойствие да бъда част от тази нова акомодация, която ще разреши степен на дълбочина и подробност, предоставена единствено от дълги телевизионни сериали ”, сподели тя.

Засега не е ясно дали тя ще държи, както във филмите, основните функции да се извършват от английски артисти. Авторката бе толкоз прецизна, че настояваше и второстепенните персонажи да се извършват от хора с такива националности, каквито са били и в книгите. Така в четвъртия епизод на мегапродуцията - “Хари Потър и Огненият бокал ” в ролята на Виктор Крум, международна звезда по куидич и възпитаник, се превъплъти българинът Станислав Яневски. Въпреки това към този момент се завъртяха няколко спекулации за възможни участници.

Така да вземем за пример Джаред Харис е любимец за ролята на шефа на учебното заведение за магия и чудо “Хогуортс ”. Интересното е, че в първите 2 кино лентата ролята бе изиграна брилянтно от неговия татко Ричард. Той умря преди да стартират фотосите на третия, а съгласно мнозина наследникът му Майкъл Гамбон не е съумял да съобщи благия темперамент на магьосника. Звездата от сериала “Пийки Блайндърс ” Килиан Мърфи пък е спряган за ролята на злодея Волдемор. Ранен любимец за пазача на дивеча в учебното заведение, а в следствие и учител по грижа за магическите създания Рубиъс Хагрид пък е Ник Фрост.

От брифинга не стана ясно по кое време тъкмо ще стартират фотосите на новия сериал. Засега се спекулира, че той ще дебютира през 2025 или 2026 година. Не е ясно дали ще се снима на същите места, на които и филмът. Ако това се окаже правилно, то за замъка на учебното заведение по магия и чудо “Хогуортс ” още веднъж ще бъде употребен двореца “Алнуик ”. Най-вероятно новата продукция ще употребява истинската музика на Джон Уилямс, която бе основана за филмите. Това бе намекнато, откакто тя бе пусната и на конференцията, с която бе разгласен сериалът. Отсега се спекулира и по какъв начин ще се споделя новата продукция. Ранен любимец за име е “Момчето, което оживя ”. Някои считат, че поради манията по филмите сериалът няма да бъде гледан. Други са на мнение, че те са пропуснали ужасно доста истории от седемте книги и с новата екранизация това ще бъде поправено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР