Дизеловите ще са най-потърпевшиВдигат данъка за стари автомобили с почти

...
Дизеловите ще са най-потърпевшиВдигат данъка за стари автомобили с почти
Коментари Харесай

Проектозакон вдига драстично данъка на старите автомобили

Дизеловите ще са най-потърпевши

Вдигат налога за остарели коли с съвсем 80 %. Това планува план на напълно нов закон за поощряване на електрическата подвижност, който е квалифициран от Министерството на нововъведенията и растежа. Най-засегнати ще са дизеловите коли. Това заяви Нова телевизия.

Вече близо 15 години Станимир от Монтана кара своя дизелов автомобил. Съгласен е да заплаща по-висок налог, тъй като пари за електрическа кола или по ново транспортно средство няма.

„ Аз съм подготвен да карам и автомобил за повече от 50 000 лв., само че няма опция. Това съгласно мен касае елементарния българин, който въобще не може да си го разреши “, твърди Станимир Стаев.

Според проектозакона най-голямо нарастване на налога се планува за най-старите дизелови коли. Целта е хората да се откажат да карат такива. В един от автосервизите в Монтана ремонтират най-вече остарели коли. Разказват, че хората не биха се отказали от старите си транспортни средства даже и да им вдигнат налога.

„ Те ще си карат отново старите коли, тъй като е по-евтино и са по-евтини за поддръжка. А нямат и опция да си купят електромобил “, безапелационен е Красимир.

В автокъщата на Жан Войнов в Монтана се търсят най-вече коли невисок клас. По-скъпите стоят с месеци непродадени.

„ Хората търсят коли на по-ниска цена и по-евтини за поддръжка, надлежно с по-евтини елементи. Според мен няма да окаже безусловно никакво въздействие повдигането на налога да подтиква хората за покупка на електроавтомобили ", акцентира Жан Войнов, притежател на автокъща.

Последната дума за съответния размер на налога ще имат общините.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР