„Дизелгейт” не спря Volkswagen Group, който изпрати една изключителна година.

...
„Дизелгейт” не спря Volkswagen Group, който изпрати една изключителна година.
Коментари Харесай

Renault-Nissan-Mitsubishi твърди, че е най-големият производител в света

„ Дизелгейт” не спря Volkswagen Group, който изпрати една изключителна година. Концернът регистрира растеж на продажбите от 4,3%, който оказа помощ да бъдат продадени 10,74 милиона автомобила.

Достатъчна ли е тази цифра, с цел да може VW Group да се назова най-големият производител в света? Според Карлос Гон, шефът на Renault-Nissan-Mitsubishi, отговорът е „ НЕ”. Той твърди, че концернът, който управлява, е продал в света над 10,6 милиона леки и лекотоварни коли.

Да, 10,6 млн. < 10,74 млн.

Но индивидът, управляващ френско-японския тръст има друго мнение. Гон декларира, че в неговия доклад не са включени тежкотоварни камиони, до момента в който немският тръст, притежател на Scania и MAN, е добавил към 200 000 продадени тежкотоварни камиона, с цел да стигне до цифрата 10,74 млн.

Без тези камион VAG е втори. Той приключва, че „ не може да има повече полемики по темата” за това кой е най-големият производител в света. Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi е притежател още на AvtoVAZ, Dacia и Datsun.

Продажбите на Toyota към момента не са оповестени, само че компанията чака да е продала 2% повече коли по отношение на 10,35 милиона от 2016 година Това значи, че Toyota, в чийто състав влизат още Lexus, Daihatsu и Hino, е приключила 2017 година с към 10,5 млн.

При първокласните марки също има неразбирателство. Mercedes съобщи, че е най-големият производител в първокласния сегмент, реализирайки 2,3 млн. коли. BMW отвърна дни по-късно, че той държи короната, само че като Група, разчитайки на продажбите на MINI. Тези на smart се много повече, по тази причина Daimler е продал по-малко коли по отношение на BMW Group. Но това не трансформира обстоятелството, че Mercedes (2,3 млн.) e продал повече коли от BMW (2,08 млн.). Трети се подрежда Audi с доставени 1,87 млн. автомобила.

Напомняме, че 2016 година подредбата бе следната: Volkswagen Group (10,3 млн.), (10,2 млн.) и Renault-Nissan (9,96 млн.).

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Ford Fiesta е „ Автомобил на 2018 година в България”

Най-малкият мотор за „ Кортеж “ е с 245 к.с.

Индустрията влага над $90 милиарда в електромобили
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР