Дизайнерите отдавна представиха своята визия за настъпващата пролет, но по

...
Дизайнерите отдавна представиха своята визия за настъпващата пролет, но по
Коментари Харесай

Пролет-лято 2010: Черна дантела или трогателна невинност

Дизайнерите от дълго време показаха своята визия за настъпващата пролет, само че по това време ние бяхме обладани от тресчица за попълване на зимния си дрешник и ефирните дрешки ни наподобява като някаква мъглява вероятност от далечното бъдеще. Тоест, напълно естествено, пропуснахме тази информация около очите и ушите си. Сега обаче към този момент е време да създадем разбор и синтез на пролетно-летните сбирки и да изведем главните трендове за сезона

Прозрачните материи
Фината дантела, тюлът и ажурените плетки са шлагер през този сезон, единомислещи са дизайнерите. Какво е общото сред тези материи? Всички те загадъчно обгръщат, само че не прикриват съблазнителните заоблени форми. От тях са направени извънредно женствени рокли, блузи и поли.

Ресните
Ресните постоянно се появяват по стилните сцени, само че най-вече като украсителен детайл – в украсата на чанти обувки. Този сезон обаче стартират да играят основна роля и от тях са направени цели дрехи – рокли, поли, топове. Актуални са във всичките си форми – от суровите индиански върви до сантименталните копринени ресни при вечерните рокли.

Обувките на невисок ток
Най-после можем да стъпим крепко на земята, без това ни минимум да помрачи настоящата ни визия. Този сезон дизайнерите ни оферират обувки в колежански жанр – с невисок ток и връзки.

Бонбонени цветове и ярки комбинации
Ако обичате колорита и смелите контрасти, значи през този сезон ще бъдете в стихията. Дизайнерите ни оферират да комбинираме пинко розово с портокалово оранжево, електриково зелено с тюраз и ред други до скоро немислими съчетания. С тях освен няма да останем незабелязани, само че и сигурно ще ви завладее свежо пролетно въодушевление.

Чиста геометрия
Ъгловатите форми при кройките, изключително в региона на раменете, са ни познати още от предишния сезон. Тази пролет обаче наклонността завзема нови територии и се придвижва във формата на реверите, деколтетата и подгъвите, както и в десена на материите. При някой дизайнери(Givenshy), геометрията е строга, графична и стилна, при други (Josh Goot ) игривo-детска.

Стилът „ Лолита ”
Прелъстително почтена - това е най-актуалната визия за пролет-лято 2010. Роклички с къса дължина, игриви блузки и мини къси панталони с висока талия към този момент не са привилегия единствено на тинейджърите, а завладяват дрешника и на зрелите дами. Не ни остава нищо друго с изключение на да освободим детето в себе си.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР