Дизайнерът от световна величина Донатела Версаче обяви, че луксозният моден

...
Дизайнерът от световна величина Донатела Версаче обяви, че луксозният моден
Коментари Харесай

Версаче се отказва от животинските кожи

Дизайнерът от международна големина Донатела Версаче разгласи, че първокласният фешън бранд на фамилията ѝ няма да употребява повече естествени кожи в своите артикули.
В изявление за английското списание “1843” (част от The Economist) италианската кралица на модата и креативният шеф на “Версаче” оповестиха че ще спрат практиката, без да дадат повече детайлности по отношение на измененията
" Кожа? Не, благодаря. Не желая да умъртвявам животни в името на модата " , безапелационна бе дизайнерката през изданието.
Централата на “Версаче” в Милано, Италия не беше открита за коментар по тематиката.
С решението си „ Версаче “ се причислява към редицата други фешън марки, в това число “Армани”, “Калвин Клайн”, “Хуго Бос” и “Ралф Лорен”, които също изхвърлиха кожите от сбирките си.
Досега първокласният бранд се съпротивляваше против сходна смяна, защото кожените произведения постоянно са били неизменима част от сбирките му.
Според „ Хюмейн съсайъти интернешънъл “ (HSI) в историята си стилната къща е употребила доста и разнообразни кожи в сбирките си - от визон до нотовидно куче. Същото потвърждава и последната сбирка на „ Версаче “ есен/зима 2017 година, в която са включени лазерно изрязани кожени палта от норки и лисици.
" Версаче е извънредно авторитетна първокласна марка, която символизира ексцесиите и блясъка, тъй че решението й да спре да употребява кожа в дефилетата си потвърждава, че „ състрадателната мода “ е най-голямата наклонност сега ", разяснява събитията Клеър Бас – изпълнителен шеф на HSI.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР