Дивият свят на Земята е дом на много завладяващи и

...
Дивият свят на Земята е дом на много завладяващи и
Коментари Харесай

Външният вид не е всичко. Как разгневени змии, криещи се в дърво всъщност се оказаха рядък молец

Дивият свят на Земята е дом на доста завладяващи и забавни животни. Да видите по какъв начин разнообразни организми работят дружно, с цел да се приспособяват към заобикалящата ги среда и да останат живи, като в същото време поддържат екосистемата в внимателен баланс, е необикновено.

Така че не би трябвало да се изненадам, когато попаднах на фотоси на три " гневни змии ", които изглеждаха като че ли се крият в дърво. Дори по-добре, не съм единственият, който не може да устои на очарованието на тези невероятни фотоси.

 width=

Когато видите три змии, оплетени в едно дърво, това е задоволително, с цел да ви изтръпне гръбнакът. Дори една змия на такова място може да ви накара да се почувствате неспокойни. Но макар че тези фотоси наподобяват като змии, те не в действителност не са. Вместо това те демонстрират нещо напълно друго.

Биоразнообразието е методът, по който естественият свят се състои от доста разнообразни типове в доста разнообразни количества. Всеки тип има неповторима роля в заобикалящата го среда и в хода на еволюцията доста животни и растения са развили удивителни акомодации и способи да останат живи.

 width=

Вземете да вземем за пример инсекти, които са трансформирали цвета си, с цел да наподобяват като заобикалящата ги среда. Това им оказва помощ да се скрият от животни, които може да желаят да ги изядат. От друга страна, някои инсекти са създали токсини, с цел да се предпазят от заплаха.

Фактът, че фотоси на три ядосани " змии " започнаха да обикалят из интернет, послужи единствено с цел да подчертае тази съществена истина.

През 2021 година Роб Алъм разгласява странна фотография в Twitter, която в началото изглеждаше по този начин, като че ли демонстрира три ядосани " змии ", които се крият в дърво. Но потребителите бързо схванаха, че истината е доста по-сложна, в сравнение с изглеждаше първоначално.

 width=

В реалност групата " змии " е единствено елементи от крилата на два разнообразни типа атласки молци, събрани дружно, с цел да създадат очарователна оптична заблуда. Този изумителен тип молци живее в джунглите на Азия и има странната дарба да наподобява на змия.

Впечатляващият обсег на крилата на атлаския молец, който може да доближи до 24 см (9,4 инча) и покрива повече от 160 см2 (25 квадратни инча), го прави един от най-големите типове Lepidoptera. Когато сравните размера на тялото му с размера на крилата му, можете да видите, че тялото е доста по-малко.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР