Диверсанти, които планирали да саботират газопровода Турски поток“, са задържани

...
Диверсанти, които планирали да саботират газопровода Турски поток“, са задържани
Коментари Харесай

Арести в Русия при опит за саботаж на Турски поток

Диверсанти, които възнамерявали да саботират газопровода „ Турски поток “, са арестувани и задържани, съобщи ТАСС, цитирайки представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

„ Те посегнаха дори и на „ Турски поток “. Заловени са диверсанти, задържани са няколко души, които са желали да взривят нашето оборудване на наша територия “, сподели той.

Песков акцентира, че „ това е посягане върху работещ маршрут, който работи като по часовник и на цялостен потенциал. “ Той също по този начин означи, че " са забъркани сили, за чийто възможен генезис Путин е дал подмятания ". " От вас зависи да интерпретирате тези подмятания ", заключи представителят на Кремъл пред публицисти.

Според съветския президент Владимир Путин Киев „ от дълго време употребява терористични способи “, в това число опит за взривяване на сектор от газопровода " Турски поток ", удари по Запорожската атомна електроцентрала и три терористични офанзиви против Курската атомна електроцентрала.

В сряда вицепремиерът Александър Новак съобщи, че ограниченията за сигурност на газопровода " Турски поток " са били засилени след случаите със газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР