Varna24.bg Емил Атанасов, прочул се с това, че наскоро постави

...
Varna24.bg Емил Атанасов, прочул се с това, че наскоро постави
Коментари Харесай

Емил Атанасов: Понесъл съм се на крилата на лудостта в името на добри каузи!

Varna24.bg Емил Атанасов, прочул се с това, че неотдавна сложи връх преплувайки 2200 метра в леденото води на варненското море с благотворителна идея и Ивелин Кръстев, част от екипа, провел " леденото " плуване. 

" Идеята се роди непринудено, може би по тази причина, че съм се понесъл на крилата на лудостта. Тогава се раждат много положителни хрумвания и това е една от тях. ", сподели Емил. 

" Идеята си е негова, само че имаше съучастничество на другари. Емо е много напреднал с така наречен моржуване. Нормалният човек устоя не повече от 15 минути в ледените води. Нарича се живучец на кораба, в случай че паднеш в ледените води след 15-ата минута към този момент е смъртоносно това престояване в морето ", добави го Ивелин. 

Емил описа, че топлината, която човешкото тяло има като потенциал е въз основа на кафявата мастна тъкан. Тя се въздейства от студовата терапия. Колкото повече практикуваш в студени води, толкоз повече се повишава поносимостта на организма. Лично той тренира към този момент 6-та година и всяка зима покачва равнището. 

" Тази зима взех решение да се възползвам от тези свои умения в името на богатството на хора, които се нуждаят от помощ. Така се роди концепцията да се обвърже това мое плуване с щедрост. Формулата ми за триумф е всеки ден да се надскачам ", сподели Емил. 

Ивелин изясни, че сега на плуването Емил е добавил към върха си от 1900 метра още 300, което е било истинско изпитание за него в оня миг. 

" Нямаше момент съмнение. Ние в душите си с изключение на спортисти сме и войни и когато сме решили да вършим нещо, го вършим с цялата съвестност ", сподели още Атанасов. 

Стана ясно, че по време на благотворителното плуване е имало мъртво неспокойствие, което е основало спомагателни компликации за реализирането на върха. 

За вълнението при до момента с децата от Центъра за настаняване от фамилен вид, където Емил подари част от събраните хранителни артикули той показа:

" Важното е да се осмисли това, което вършим с доброта! Почувствах се признателен на дома, тъй като в всекидневието си забравяме за доста неща, които са подарък, а ние одобряваме като даденост. На едно такова място първично естествено човек изпада първо в потрес, защото хората не обичат да мислят за болката на другите, заобикалят такива обстановки и се усещат неудобно. На второ четене всеки един естествен човек би трябвало пъкъл се замисли за това, че има доста неща, за които може да се усмихва и да бъдат мотив за благополучие. Ще продължаваме да се занимаваме с това, което вършим ида слагаме нови спортни достижения в името на положителни дела ", сподели Емил. 

Той прикани всеки, който може да последва образеца им да го направи. 

Какво още споделиха Емил и Ивелин вижте в прикаченото видео! 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР