Varna24.bg. Той бе организиран от Детския кът по случай 140-годишнината

...
Varna24.bg. Той бе организиран от Детския кът по случай 140-годишнината
Коментари Харесай

Децата на Варна празнуваха в Детския кът на Морската градина

Varna24.bg . Той бе проведен от Детския ъгъл по случай 140-годишнината от Освобождението на България от Османско Владичество.
Тази година празничния концерт беше още по-голям, радостен и пъстър със съпътстващи събития! Точно в 12:00ч. в езерото на Детски кът-Варна дребните актьори от театрална школа при клуб за детско творчество "Щурче " с началник варненската актриса Биляна Стоева, откриха сцената. Бе прочетено за първи път след 140 годни, писмо от Княза на Русия към българския народ по случай Освобождението на България при подписването на Санстефанския кротичък контракт.

Оригиналното писмото е подарък от Руското Консулство във Варна на музея на Възраждането, които го предоставиха на децата на Варна. На цената се изявиха трите състава на детски танцов отбор "Искра " с началник Петър Иванов. Малките певици от вокална група "Медени звънчета " с началник Петя Драгнева извиха гласчета в чест на празника. Децата от филантропична гимназия "Канстантин Преславски " бяха в основата на музикалните осъществявания с национални принадлежности. Над 240 деца минаха през огромната над 100 кв. сцена ситуирана в езерото. На финала гайдарски оркестър "Кавадари " с началник Драгни Драгнев засвириха със 140 национални принадлежности "Гайдарска сюита ".

Малко след 13:00ч. взаимно с клуб за национални танци "Звънчета " с началник Полина Методиева се зави най-голямото празнично хоро в езерцето.

В 13:30ч. взаимно с музея на Възраждането град Варна бе открита винилната галерия "Българските опълченци и град Варна ". В детския ъгъл бе проведена и разстановка на остаряла градска чаршия където можеше да се видят разнообразни занаяти присъщи за това време. В рамките на празника имаше и работилниците по гайда, тамбура, дудук и национално пеене. 

Събитието "Децата на Варна честват 3 март " се реализира за 4-та поредна година с помощта на Община Варна и фонд "Култура ", Детски кът-Варна и актьора от паметното шоу Тутурутка - Милен Минков.

Varna24.bg е медиен сътрудник на събитието. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР