Престъпленията били разкрити на 16 август 2017 год. На ГКПП

...
Престъпленията били разкрити на 16 август 2017 год. На ГКПП
Коментари Харесай

Съдят мъж и жена за контрабанда на наркотици в особено големи размери


Престъпленията били разкрити на 16 август 2017 год. На Граничен контролно-пропусквателен пункт - Дунав мост в Русе 48-годишният обвиняем влезнал през границата на страната от Германия с автовоз и се отправил към Разград. Била получена оперативна информация, че той придвижва огромно количество опиати. В центъра на град Цар Калоян управляваният от И.И. автовоз с платформа, върху която возел от Германия два автомобила, бил спрян за инспекция. В специфичен тайник в седалката на единия автомобил били открити пакети с друго количество и тип наркотични субстанции. Според заключението на химическата експертиза част от превозените опиати са марихуана с общо тегло 7, 009 кг на стойност 42 057 лв. и 76, 986 кг амфетамини на стойност 3,079 млн. лв..

Организатор на контрабандата, наемането на И.И. да транспортира опиатите от Германия е 25-годишната Л.Я. с посредничеството на живеещ в Германия турски жител. Наркотичните субстанции били предопределени за " експорт “ в Турция, като доставката там също трябвало да извърши подсъдимият  И.И.

И той, и Л.Я. са с непрекъснати ограничения за неотклонение " Задържане под стража “ и възбрана да напущат рамките на Република България от 18 август предходната година. В момента 48-годишният И. се намира в пандиза в Белена, а подбудителката и помагачката в двете закононарушения Л.Я. е приведена в сливенския затвор.

Разпоредителното съвещание по делото против двамата е планувано за 11 юли в Разградския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР