Varna24.bg. Силен вятър и снегонавявания има предимно в крайните квартали, в

...
Varna24.bg. Силен вятър и снегонавявания има предимно в крайните квартали, в
Коментари Харесай

Нова порция сняг засипва Варна

Varna24.bg . 
Силен вятър и снегонавявания има най-вече в крайните квартали, в централната част на града е относително по-тихо. 
Основните булеварди в града са обработени с пясък и сол и са в относително положително положение. Снегорини от нощес се движат и чистят главните пътни трасета. 
Автобусите се движат с минимално забавяне. Сравнително по-лек е трафикът в града. Вероятно доста варненци са се вслушали в рекомендациите да не употребяват персоналните си коли. 
Спирките и подлезите на множеството места са почистени, заснежени обаче са доста тротоари. 
Детските градини са отоплени и отворени, само че на доста места има сборни групи заради понижения брой на децата в тях. 
Болничните заведения действат обикновено. 
Както Varna24.bg заяви "жълт " код за студено време и снеговалежи е разгласен и за през днешния ден за огромна част от страната, в това число и за Варна. Във Варна ще се образува и нова снежна завивка - 10-20 см, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология п.
Днес още сутринта от югозапад преваляванията ще стопират и облачността ще стартира да се раздира. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е сдържан до мощен и с него ще нахлува още леден въздух. До края на денонощието снеговалежите ще спрат, най-късно в крайните североизточни региони. Остава студено с оптимални температури сред минус 7° и минус 2°, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни региони.

Над планинските масиви на Югозападна България преваляванията сутринта ще спрат, а облачността ще се раздра и намалее, след обяд и до най-вече слънчево. В останалите планини към момента ще превалява сняг, в развой на прекъсване, най-късно, вечерта, в Източна Стара планина. Ще духа сдържан и мощен западен вятър. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 7°, на 2000 метра - към минус 13°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, с превалявания от сняг, в южните региони примесени с дъжд, които след обяд ще стартират да стопират. Ще духа сдържан до мощен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред минус 4° и 1°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР