Исканията на протестиращите продължават да бъдат същите – диференциране на

...
Исканията на протестиращите продължават да бъдат същите – диференциране на
Коментари Харесай

Протести блокират страната днес, хиляди излизат по улиците


Исканията на протестиращите не престават да бъдат същите – диференциране на данъчните ставки за горива, медикаменти и храни, както и законопроектът за " Гражданската отговорност “ неотложно да бъде спрян. Изразяващите недоволството си жители упорстват още за неотложно инспектиране на възнагражденията на депутатите и висшите държавни чиновници, които да бъдат обвързани с минималната работна заплата. Протестиращите желаят и редуциране на многото държавни организации и други институции, които намират за " ненужни “ и " паразитни “.

След изследване на Комисия за защита на конкуренцията се откри, че нарастването на цената на горивото се следи в градовете Пазарджик, Пловдив, Хасково, Бургас и в част от градовете в Северна и Северозападна България - Враца, Видин, Монтана, Велико Търново и други Освен това съществуват огромни разлики в цените на бензиностанции от една и съща верига в обособените райони и даже според от разположението на обекта.

Бензиностанциите в някои градове в България продават гориво на цени, които са много по-високи от средноевропейските, което не кореспондира и с трендовете на сензитивно намаляване в цените на петрола на интернационалните пазари.

Началният час на протестните дейности е 11.30 часа, като се още веднъж се чакат блокади по съществени пътни артерии в страната. В София се чака огромен митинг да стартира в 14 часа на площад княз Александър I Батенберг. А час по-късно протестиращите да създадат пешеходно шествие в централната част на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР