Според министър Маринов на първо място кметовете трябва да вложат

...
Според министър Маринов на първо място кметовете трябва да вложат
Коментари Харесай

След сблъсъците с роми: МВР иска камери в селата


Според министър Маринов преди всичко кметовете би трябвало да вложат повече старания за връзка с локалните водачи на ромските общности, с цел да им разяснят, че законът е общовалиден за всички.

" Нашите сили се намесват в следствие, когато към този момент има нарушавания. Необходимо е да бъде преместен ненапълно фокусът – пропущаме дребните нарушавания, които се санкционират с административни санкции, а те неведнъж водят след себе си доста по-тежки закононарушения ", подсети той.

Министър Младенов счита, че на този стадий не се постановат законодателни промени.

По думите му нямало никакви данни зад случаите в Гълъбово и Мъглиж, а преди този момент и в Казанлък, където на 17 септември на центъра на града се сбиха близо 150 роми поради мургава хубавица, да стоят партийни централи от опозицията.

" Не търсете международна интрига в тези неща, всичко се развива извънредно бързо и просто няма време партийни емисари да подклаждат " огъня ". Става дума за чисто битови произшествия, за жалост огромна част от тази общественост даже не си дава сметка, че прави беззакония, тъй като те не са чели законите и наредбите ", безапелационен беше вътрешният министър, представен от " Монитор ".

" Когато има експанзия против служители на реда, на мястото на случая ще дойдат още повече служители на реда. Извършителите биват арестувани и отвеждани в ареста, няма територия отвън закона, няма отворен чадър над никого. Така ще продължаваме да действаме. Не сме делили и няма да разделяме махалите или кварталите на ромски, турски или мексикански. Видеонаблюдението се инсталира първо на най-уязвимите места, като започваме от входовете и изходите на обитаемоте места ", добави министър Маринов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР