Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз спря състезателните права на

...
Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз спря състезателните права на
Коментари Харесай

БФС спря правата на футболист заради действащи договори с повече от един клуб

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз спря спортните права на полузащитника Радослав Апостолов. Причината е, че той е имал настоящ контракт с повече от един клуб едновременно.

В края на август месец 2023 година от БФС стопираха картотеката му в Дунав Русе поради съмнение за заобикалящ трансфер, защото едностранно е прекратил " без причина " контракта си с Марица Пловдив, след което подписва с кувейтския Ел Араби и бива пратен чартърен в Дунав Русе.

" По сезиране на СТК към БФС, за нарушаване на чл.7, ал.1 от ПДТФ, на съображение чл.7, ал.3 от ПДТФ, ДК при БФС стопира спортните права на Радослав Апостолов до постановяване на решение на ДК ", написаха от Дисциплинарната комисия.

А ето какво гласят съответните член и алинеи от Правилника за договорите и прехвърлянията на футболистите:

" Ограничение за подписване на повече от един контракт .

Чл. 7. (1) Футболист няма право да има настоящ контракт по реда на член 1, алинея 2 с повече от един футболен клуб, с изключение на в случаите на преотстъпване.

(3) Санкцията се постанова с решение на Дисциплинарната комисия. До постановяване на решението Комисията стопира спортните права на футболиста. "

Важно е въпреки всичко да се означи, че по член 7, алинея 4 " решението предстои на обжалване пред Апелативната комисия в периодите, по реда и при изискванията, избрани в Дисциплинарния устав ".
 Топ рефери от елита с назначения във Втора лига
Топ рефери от елита с назначения във Втора лига

Вижте кои са те
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР