Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи глоби по 5000

...
Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи глоби по 5000
Коментари Харесай

БФС санкционира два клуба за уговорени мачове, единият е от елита

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи санкции по 5000 лв. на новака в efbet Лига Царско село и втородивизионния Струмска популярност (Радомир), написа Блиц.

Санкциите са поради подозрения в присъединяване на тези тимове в уговорени мачове през предишния сезон и на база сезиране на Експерт по честността в БФС. 

Решението на Дисципа: 

* На база сезиране от Експерт по честността в БФС за сезон 2018/2019, на съображение член 46, ал.6, б. В от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ФК Царско село гр. София с неодобрение и имуществена глоба в размер на 5000 лв..

* На база сезиране от Експерт по честността в БФС за сезон 2018/2019, на съображение член 46, ал.6, б. В от Директива за птиците /2018/2019/ – ДК санкционира ФК Струмска популярност гр. Радомир с неодобрение и имуществена глоба в размер на 5000 лв..

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

БЛИЦ СПОРТ разгласява какво гласи Член 46 от Дисциплинарния устав:

Когато в БФС постъпи публично съобщение от УЕФА, в границите на спортно-състезателната година, за съществени подозрения за присъединяване в срещи от шампионатите, шампионата за Купа „ България ”, Суперкупата или други, с авансово уречен резултат, забърканият тим се предизвестява или санкционира както следва:
а) При първо публично съобщение - Експертът по честността при БФС сформира сигнален протокол, който се подписва от забърканите лица, като осведоми УЕФА за това;
б) при второ публично съобщение – порицание;
в) при трето съобщение – неодобрение и имуществена глоба в размер на 5000 (пет хиляди) лева;

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР