Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) наложи забрана на

...
Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) наложи забрана на
Коментари Харесай

БФС забрани на Хебър да картотекира нови футболисти

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) наложи възбрана на тима на Хебър Пазарджик да картотекира нови футболисти, като наказването на новака в Първа лига влиза в действие със задна дата от 28 февруари 2023 година.

От решението на ДК към БФС излиза наяве, че причина за глобата на " гробарите " са " неизпълнени финансови отговорности " към сенегалския футболист Амаду Диамбо.

Полузащитникът дойде в Хебър през януари 2022 година, само че след единствено 12 месеца напусна отбора, без да е изиграл нито една среща за тима.

Впоследствие обаче Амаду Диамбо завежда дело против родния отбор поради неизпълнени финансови отговорности, което в последна сметка е било извоювано от някогашния състезател на Пескара, като възбраната на Хебър Пазарджик да картотекира нови футболисти ще остане в действие " до последващо решение на ФИФА ".

Ето го и мнението на ДК към БФС:

" Предвид неизпълнени финансови отговорности по систематизиране на подготвителна отплата към Амаду Диамбо от ФК " Хебър " гр. Пазарджик, според решение на Дисциплинарната комисия към ФИФА - възбрана за вписване на нови играчи в интернационален проект, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2023 година, на съображение чл.71, ал.1, б. г/ от Директива за птиците /2022/2023/ – ДК постанова възбрана за картотекиране на нови футболисти на ФК " Хебър " гр. Пазарджик на всички равнища, влизащо в действие от датата на сезиране. Забраната е в действие до последващо решение на ФИФА ", се споделя в позицията на Дисциплинарната комисия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР