Дистанционно управлявано превозно средство, разгърнато от канадски кораб, достигна дъното

...
Дистанционно управлявано превозно средство, разгърнато от канадски кораб, достигна дъното
Коментари Харесай

Търсенето на "Титан" стигна до океанското дъно, кислородът е на свършване

Дистанционно ръководено транспортно средство, разгърнато от канадски транспортен съд, доближи дъното на океана, с цел да стартира търсене на изчезналата в неделя туристическа подводница, разглеждаща останките на " Титаник ", заяви,бреговата защита на Съединени американски щати в четвъртък, представена от Ройтерс.

Очаква се и роботизираната подводница на френски проучвателен транспортен съд, който доближи мястото на корабокрушението на " Титаник " да се включи в обезвереното търсене на изчезнала подводница, на чиито ръб се намират петима души.

към 45 минути след гмуркането си в ранния следобяд в неделя.

Подводницата потегли с 96 часа въздух, съгласно компанията, което значи, че кислородът ще бъде привършен до четвъртък сутринта американско време. Кога тъкмо зависи от фактори като дали корабът към момента има мощ и какъв брой спокойни са хората на борда, прецизира Ройтерс.

Надеждите за спасяването на петимата членове на екипажа, измежду които двама милиардери, френски водолаз-ветеран и притежателят на компанията на туристическата подводница, се усилиха в сряда, когато.

Но отдалечено ръководени подводни транспортни средства, търсещи в зоната, където са засечени шумовете, не откриха подводницата, като участници в издирването предизвестиха, че звуците може да не са идвали от " Титан ".

 Никой не е разрешавал да се употребява батискафът, липсващ до Никой не е разрешавал да се употребява батискафът, липсващ до " Титаник "

Въпреки избледнелите очаквания, контраадмиралът от бреговата защита на Съединени американски щати Джон Маугер сподели пред тв Ен Би Си, че търсенето ще продължи през целия четвъртък.

Надеждата " Аталант "

Френският проучвателен транспортен съд " Аталант ", оборудван с роботизиран водолазен транспортен съд, кадърен да доближи дълбочината от 3810 метра, на която се намират останките на " Титаник ", дойде в зоната в четвъртък.

За първи път беше употребен ехолот за тъкмо картографиране на морското дъно, с цел да може търсенето на робота да бъде по-целенасочено, заяви френският институт за морски проучвания Ifremer IFREMER, който е притежател на " Аталант ".

 Човек, пътувал с подводницата Човек, пътувал с подводницата " Титан ": " Това е полуда "

Роботът " Виктор 6000 " има ръце, които могат да се ръководят отдалечено, с цел да оказват помощ за освобождението на заклещен транспортен съд или да го изтеглят. Военноморските сили на Съединени американски щати изпращат специфична избавителна система, предопределена да повдига огромни подводни обекти.

Дълбокоморско премеждие

Останките на " Титаник ", който потъна през 1912 година при първото си корабоплаване, откакто се удари в айсберг, се намират на към 900 благи (1450 км) източно от Кейп Код, Масачузетс, и на 400 благи (640 км) южно от Сейнт Джонс, Нюфаундленд.

Дълбоководната екскурзия на " Титан ", проведена от американската компания OceanGate, коства $250 хиляди на човек.

 Туристическата подводница
© Reuters

Туристическата подводница " Титан " загуби връзка с обслужващия я транспортен съд в неделя в ранния следобяд. Петимата на борда имат О2 за 96 часа

Сред пасажерите са английският милиардер и авантюрист Хамиш Хардинг, и роденият в Пакистан бизнес магнат Шахзада Дауд с 19-годишния си наследник Сюлеман, които и двамата са английски жители.

Френският океанограф и водещ специалист по " Титаник " Пол-Анри Наржоле, 77, и, също са на борда на подводницата.

Шон Лийт, който управлява компания, която взаимно има помощния транспортен съд, обслужващ " Титан " - " Полар принс ", сподели, че всички протоколи за сигурност са били спазени, преди подводницата да загуби контакт.

" Все още има налични средства за поддържане на живота на подводницата и ние ще продължим да се надяваме до самия край ", сподели Лийт.

Но даже " Титан " да бъде локализиран, извличането му би представлявало големи логистични провокации и хората вътре надали биха могли да бъдат извадени, без помощ от подводница. И издигната на повърхността отварянето на капсулата ще изисква непозната помощ. Пътниците не биха могли да излязат сами.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР