Disney официално обявява придобиването на дела на Comcast в Hulu

...
Disney официално обявява придобиването на дела на Comcast в Hulu
Коментари Харесай

Съдбата на Hulu е решена: Disney превзема стрийминг платформата

Disney публично афишира придобиването на каузи на Comcast в Hulu - стратегически ход с приблизителна стойност на договорката от 8,61 милиарда $. Благодарение на този ход, Disney получава цялостен действен надзор върху известната стрийминг платформа.

В малко изказване Disney показва мнението си, че придобиването на една трета от Hulu на обективна пазарна стойност подхожда на по-широките цели на компанията в региона на стрийминга. Тази договорка поставя завършек на продължителните спекулации към бъдещето на Hulu. Процесът включва анализиране на финансова оценка, което се чака да завърши през 2024 година, с цел да се откри справедливата пазарна стойност на стрийминг услугата, преди да бъде избрана окончателната продажна цена.

Корените на устрема на Disney да придобие останалите акции на Hulu датират от 2019 година, когато се постигa съглашение сред двата конгломерата, оценяващо Hulu на минимална стойност от 27,5 милиарда $. Главният изпълнителен шеф на Disney, Боб Айгър, още през март обществено показва желанията си да обезпечи останалите акции на тази стрийминг услуга, като акцентира, че Disney подробно следи бизнеса.

Това решение е взето на фона на обилни промени в медийните интервенции на Disney. Айгър намерено споделя обмислянето си за евентуалната продажба на ABC и интензивно търси " стратегически сътрудник " за ESPN, споделя CNN. Тези стратегически промени показват желанието на Disney да премине от обичайния линеен ефирен модел към бързо развиващия се свят на стрийминга.

Абонаментната платформа за стрийминг Hulu започва през 2007 година, като е основана със споделена благосъстоятелност от няколко медийни колоса, в това число 21st Century Fox, Comcast и Time Warner. През последните години тези компании пренасочват вниманието си към лични платформи за стрийминг. По-специално, през 2020 година NBCUniversal показва своя платформа, Peacock, а Comcast инициира миграцията на стратегии от Hulu към тази нова платформа, включвайки наличие от Bravo и NBC.

Въпреки това Hulu продължава с растежа си, разполагайки с известно наличие като " The Handmaid’s Tale ", " The Bear " и " Reservation Dogs ". Компанията събира над 48 милиона клиенти, даже по време на непрестанно повишение на цените за абонамент. Disney стратегически преследва услугата Hulu за разширението на портфолио от стрийминг услуги, в това число Disney+ и ESPN+, предлагайки на клиентите си общ ефикасен пакет. В амбициозния блян на Disney да трансформира стрийминга в печелившо начинание и да притегли забележителна абонатна база с обширната си библиотека за развлечения, Hulu се обрисува като скъп актив, споделят анализатори на CNN.

Боб Айгър показва процеса на деликатно обсъждане за тази облага, като декларира: " Вече имах три месеца, с цел да проуча деликатно този въпрос и да схвана кой е най-хубавият път за нас за развиването на този бизнес. Ясно е, че комбинацията от наличието на Disney+ с общите развлечения е доста позитивна, доста мощна композиция от позиция на клиентите. "

Следващият финансов ход на Disney е тримесечният доклад за приходите, плануван за 8 ноември.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР