Дискусия за въвеждане на нови правила за акцизите върху горивата

...
Дискусия за въвеждане на нови правила за акцизите върху горивата
Коментари Харесай

Обмислят нови акцизи за горивата

Дискусия за въвеждане на нови правила за акцизите върху горивата започва в границите на Европейски Съюз. Сред вероятните разновидности е акцизите за горивата да се дефинират не въз основата на звук или кг, а според от енергийното им наличие или излъчванията въглероден диоксид (CO2). Може да бъде въведен и най-малък данък за тока, употребен за напредване на коли, разкрива в. „ Труд “.

Финландия, която сега е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, изиска да бъде направена промяна при облагането на енергийните артикули. Това е разисквано на среща на министрите на финансите от Европейски Съюз (ЕКОФИН) през предходната седмица. На нея взе участие и министърът на финансите Владислав Горанов.

Настоящата Директива за данъчно облагане на енергийните артикули не регистрира разликите във нездравословните излъчвания сред другите горива, енергийното им наличие и не прави разлика сред възобновими и невъзобновяеми енергийни източници, написа в отчет на Европейска комисия. Минималните акцизи за другите енергийни артикули нямат логичност и са прекомерно ниски, което значи, че не предизвикват енергийно ефикасните технологии и действия без излъчвания, е позицията на Финландия. Минимален данък за тока за електрическите автомобили изобщо няма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР