Дискотеките в Барселона отново имат право да работят до 3

...
Дискотеките в Барселона отново имат право да работят до 3
Коментари Харесай

Докога и как да работят дискотеките в Барселона - пореден рунд в спора

Дискотеките в Барселона още веднъж имат право да работят до 3 часа сутринта, макар непрекъснато възходящия брой на инфектирани с ковид. Това стана допустимо след реализирано съглашение сред Каталунското районно държавно управление и браншовата асоциация, оповестява БНР..

В Каталуния записаните с позитивни PCR проби за ковид наближават 150 хиляди души, при население към 7 милиона.

След две седмици договаряния от тази нощ нощните заведения удължават работното си време, само че при строги ограничения за сигурност.

Капацитетът на заведенията би трябвало да е до 50 %, да се дава гел за стерилизация, да не се употребява дансингът за танцуване и да се носят маски, когато не се употребява нищо. Нужен е и указател на присъстващите.

Собствениците на заведения правят оценка позитивно решението, само че се надяват, че последователно работното време ще бъде удължено до сутринта, както преди началото на пандемията.

Регионалното държавно управление в Барселона затвори наново нощните заведения на 27 юли след утежняването на пандемичната конюнктура, само че секторът апелира решението пред Висшия съд на Каталуня. Той отстрани рестрикциите на 31 юли, а месец по-късно здравните управляващи в града ограничиха работното време на питейните заведения, заведенията за хранене и нощните заведения до 1 часа след среднощ.

В знак на митинг на един от централните площади недоволните разположиха палатков лагер, с аргумента, че рестрикциите са довели до банкрута на 80 % от компаниите в бранша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР