Дирекция Публична комуникация на прокуратурата призова лидера на Да,България Христо

...
Дирекция Публична комуникация на прокуратурата призова лидера на Да,България Христо
Коментари Харесай

Пресслужбата на Прокуратурата поиска извинение от Христо Иванов за разпросранение на неверни твърдения

Дирекция " Публична връзка " на прокуратурата прикани водача на " Да,България " Христо Иванов да се извини за погрешни и обидни изказвания, отправени по адрес на ведомството.

Ето известието на прокуратурата:

Във връзка с отправени в последните дни от Христо Любомиров Иванов, ръководител на политическа партия, поредност от лъжи и погрешни изказвания, Дирекция „ Публична връзка “ намира за належащо да обясни обективната истина.

На 16 юли 2020 година при посещаване в гр. Шивачево по отношение на провеждана профилирана интервенция по противопоставяне на така наречен „ битова престъпност “ основният прокурор Иван Гешев не е бил сниман от чиновник на дирекцията да беседва с жертва на закононарушение, в това число „ стара жена, обект на полово закононарушение “, каквито лъжливи внушения насочва Христо Любомиров Иванов. Такава среща въобще не е провеждана. От оповестено в формалния канал на Прокуратура на Република България в YouTube малко видео е видно, че основният прокурор беседва с поданици на Шивачево, пред които показва страдание за осъществено в града тежко закононарушение, както и за подхванатите дейности по неговото откриване и за недопускане на сходен тип престъпни действия в бъдеще. Това излиза наяве и от прессъобщение, което е публикувано до медиите на 16 юли 2020 година, като същото, дружно с видеото, са оповестени и на интернет страницата на Прокуратура на Република България. Никъде в профила на основния прокурор в обществената мрежа Twitter не е посочвано, че Иван Гешев е разговарял с жертвата на закононарушение.

Въпреки тези изцяло налични и елементарно проверими обстоятелства, в свои изявленията от 23 юли 2020 година, пред Диана Янкулова в предаването „ 12+4 “ на стратегия „ Хоризонт “ на БНР и пред Цветанка Ризова в предаването „ Лице в лице “ на телевизия бТВ, Христо Любомиров Иванов целеустремено вкарва в подвеждане публицистите и съответната публика, като с изказванията си в качеството си на партиен водач, същият оказва политически напън върху независимостта на прокуратурата, уронва престижа на правосъдната власт и накърнява конституционно открития ред за разделяне на управляващите.

Освен слушателите и феновете, става известно, че Христо Любомиров Иванов е въвел в подвеждане и министър-председателя на Република България, посредством който на 22 юли 2020 година е изпратил така наречен „ сигнал “ до министъра на правораздаването, в който твърди за осъществени нарушавания на Конституцията, на Закона за правосъдната власт и на Кодекса за етично държание на българските магистрати. В сигнала си Христо Любомиров Иванов насочва неотговарящо на истината изказване, че „ на 16 юли 2020 година в известие и видео, споделени в обществената мрежа Twitter, господин Гешев разгласява фрагменти и диалог с стара жена, жертва на полово принуждение. Видеокадрите и изявлението на основния прокурор, направени очевидно от неговия екип, демонстрират лицето на жертвата на половото принуждение, без да са ориентирани към гонене на осъщественото закононарушение и са оповестени само за търсене на PR резултат. " Дори единствено тези лъжи демонстрират цялостната неплатежоспособност и незначителност на така наречен „ сигнал “ от Христо Любомиров Иванов.

Дирекция „ Публична връзка “ приканва Христо Любомиров Иванов, ръководител на политическата партия, да сервира извиненията си за следващите му погрешни и обидни изказвания, отправени по адрес на Прокуратурата на Република България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР