Дирекция Киберпрестъпност“ към ГДБОП предотврати незаконно онлайн разпространение на литературни

...
Дирекция Киберпрестъпност“ към ГДБОП предотврати незаконно онлайн разпространение на литературни
Коментари Харесай

ГДБОП разби сайт за продажба на литературни произведения и учебници

Дирекция „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП предотврати нелегално онлайн разпространяване на литературни творби и учебници. Операцията е извършена в съгласуваност с Европол и под управлението на Софийска районна прокуратура, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Полицейските дейности са осъществени през вчерашния ден. В рамките на интервенцията е предотвратено противозаконното потребление на литературни творби и учебници за разнообразни специалности във висши образователни заведения, като обекти на авторското и сродни на него права, чрез интернет уеб страницата https://www.7print.bg/. 

Установен е притежателят на уеб страницата, разпространявал голям брой копия на учебници и книги, които се предложили за продажба на занижени цени, както посредством уеб страницата, по този начин и посредством няколко копирни центъра на територията на София. Според данните досега, предлаганите литературни творби като обекти на авторското право и сродните му права са над 13 000. Разпространение е осъществявано без нужното по закон единодушие на създателите и правоносителите. В хода на работата е изяснено още, че ползвайки уеб страницата, потребителите му са заразявали компютърните си системи със злотворен програмен продукт. Иззети са документи и цифрови устройства, посредством които се е осъществявало противозаконното препредаване.

С оглед установените голям брой нарушавания на правата върху обекти на интелектуалната благосъстоятелност, достъпът до уеб страницата е прекратен. 

Операцията е осъществена в съгласуваност с Европол в границите на ЕMPACT /програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно съдействие за битка с проведената престъпност на равнище Европейски Съюз с предпочитана активност по битка и разрушение на незаконни мрежи и незаконни действия на самостоятелни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуална благосъстоятелност, ръководена от Република България/.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР