Дирекция Инспекторат към МВР е констатирала, че в периода от

...
Дирекция Инспекторат към МВР е констатирала, че в периода от
Коментари Харесай

Инспекторатът към МВР не е открил доказателства за пряка ангажираност на полицаи в охраната на ресторант Осемте джуджета

Дирекция " Инспекторат " към Министерство на вътрешните работи е установила, че в интервала от 01.01.2018 до 31.03.2021 година е реализиран престой на служебни полицейски коли наоколо до ресторант " Осемте джуджета ", само че не е намерила доказателства за директна ангажираност на полицейски чиновници в защитата на заведението и наемателите му. Това се показва в известие на Министерство на вътрешните работи, изпратено до медиите във връзка изказвания в общественото пространство за присъединяване на служители на реда в защитата на ресторанта.



От Министерство на вътрешните работи допълват, че със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков през юни 2021 година е осъществена обстойна инспекция по сигнал на Фондация „ Антикорупционен фонд “.

Проверката на дирекция „ Инспекторат “ е установила занижен надзор, както и разнообразни дисциплинарни нарушавания, свързани с реда на осъществяване на обход на патрулите, допълват от Министерство на вътрешните работи. Резултатите от инспекцията са докладвани на Бойко Рашков на 1 септември 2021 година

От вътрешното министерство допълват, че по отношение на публикувани в медийното пространство фотоси на лица, за които се твърди, че са на полицейски чиновници, които са осъществявали към оня миг нерегламентирана активност по защита на лица и обекти, министърът на вътрешните работи към този момент е разпоредил осъществяването на инспекция.



Припомняме, че на 13 септември, след инспекция, разпоредена от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет образува седем дисциплинарни производства против четирима прокурори и трима следователи, свързани с проблема " Осемте джуджета ". През август бе повдигнато обвиняване на прокурор по отношение на проблема, другите обвинени са Любена Павлова и някогашният следовател Петър Петров.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР